Nu börjar bygget av Lisebergs vattenpark – se bilderna

Vattenparken på Liseberg som har fått namnet Oceana, planeras stå färdig om drygt tre år och blir med sina 500 000 årliga gäster ett välbehövligt tillskott för turistnäringen i Göteborg.

2017 sa kommunfullmäktige i Göteborg ja till Lisebergs expansionsplaner med upplevelsehotell och vattenpark inomhus i anslutning till nöjesparken, och i oktober 2019 startade bygget av Liseberg Grand Curiosa Hotel. Nu påbörjas även byggnationen av vattenparken.


Foto: Liseberg/Quarry Fold Studio

Vattenparken Oceana kommer likt hotellet att få en helt unik tematisering, inspirerad av Göteborgs historia och det Ostindiska Kompaniet i kombination med Lisebergs eget unika DNA. Det blir en storslagen vattenupplevelse med en badyta om nästan 6 000 kvadratmeter inomhus, och 4 000 kvadratmeter utomhus. Gästerna kommer att kunna njuta av allt ifrån lugna sandstränder inomhus till fartfyllda åk i norra Europas häftigaste vattenattraktioner.

– Min personliga favorit är ”boomerangon”. I den åker du sex personer samtidigt. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt.


Foto: Liseberg/Quarry Fold Studio

Med totalt 14 attraktioner och rutschkanor och upp till 1 750 samtida gäster blir Oceana en av de största vattenparkerna i norra Europa. Precis som med Lisebergs nöjespark kommer vattenparken att vara under ständig utveckling, där nya attraktioner, teman och upplevelser läggs till allteftersom.