Nuda fyller Yaki-Da med konst, mode och musik

Det kreativa kollektivet Nuda grundades av fotografen Frida Vega Salomonsson och är idag både ett kreativt space, en independent-printad tidning och en digital plattform. I helgen tar kollektivet över Yaki-Da för att på ett storslaget sätt återskapa tidningens innehåll i festformat.

Kollektivets kärna består utöver Frida av Nora Hagdahl, Erica Lindberg, Minda Jalling och Annie Jensen. De har sin bas i Stockholm men arbetar regelbundet med kreatörer och konstnärer i Göteborg. Festkvällen på Yaki kommer återskapa tidningen Nuda Paper i fysisk och festlig form.

Som om kvällen var ett nummer av tidningen fokuserar man på att lyfta konst, mode och musik på ett spektakulärt sätt på Yaki-Das fyra våningsplan. Ett stort antal dj:s, modeskapare och konstnärer kommer genom videokonst, laser, stora skulpturer, performance, visningar och spelningar att skapa en klubbkväll Yaki-Da sent ska glömma.

Kvällen är en del av Made by, en satsning på unika tillfällen där musik, konst och andra kreativa uttryckssätt får mötas och ta plats. Bakom idén står Luger tillsammans med Pistonhead Foundation, som båda tror på att uppmärksamma och synliggöra progressiva kreatörers arbete - något de menar är helt avgörande för utvecklingen av svensk kultur. Nuda på Yaki-Da är det andra av de fyra fullspäckade event som Made by står bakom. Alla Made by-evenemang är gratis och öppna för allmänheten.

Läs mer och OSA till evenemanget här.