Hbtq-guiden till gayvänliga ställen i Göteborg

Hbtq-guiden till gayvänliga ställen i Göteborg

Som hbtq-person i Göteborg finns det en hel del schyssta och uttalat regnbågsinriktade ställen att hänga på. Flera har en uttalad hbtq-inriktning, andra kör klubbar och events med hbtq-fokus. I den här guiden visar vi vägen till ställen där regnbågsflaggan vajar extra mycket, från restauranger, barer och caféer till Göteborgs bästa queer-klubbar. Välkommen till landets första stad med ett alldeles eget hbtq-råd.

Innehållsförteckning
 1. Hbtq-vänliga caféer
  1. Crippas Café – Vegovänligt för alla
  2. Frilagret – Häng för unga queers
 2. Hbtq-vänliga restauranger & nattklubbar
  1. Bee Kök & Bar – Där både människor och djur värnas om
  2. Gretas – En sann primadonna
  3. Folk – Kultur och öl
  4. Haket – Gayvänligt med klubb flera dagar i veckan
  5. Park Lane – Glitter och glamour
 3. Hbtq-vänligt boende
  1. At Home B&B – B&B där alla välkomnas
 4. Extratips
  1. Queerkalendern

Hbtq-vänliga caféer

Crippas Café

Vegovänligt för alla

Huruvida du är gay eller inte, är egentligen mindre viktigt. Viktigast är att alla ska känna sig välkomna hos Crippa. Stället är känt för att vara populärt även bland musiker, och här äter du gott och nyttigt med rent samvete. Dessutom finns en hel del för den som vill käka veganskt!

Frilagret

Häng för unga queers

I ett eget kulturhus för unga dyker återkommande happenings, samtalsgrupper och evenemang upp på agendan. I anslutning till kulturhuset ligger Kafé Frilagret, som drivs i samarbete med Göteborgs Stad och serverar schyssta bakverk, eko-kaffe och enklare vegorätter till humana priser. Varje tisdag samlas unga hbtq-personer mellan 18-21 år här.

Hbtq-vänliga restauranger & nattklubbar

Bee Kök & Bar

Hemsida

Där både människor och djur värnas om

Vill du käka på ett ställe där alla är lika mycket värda, då är detta perfekt. Mat, djur, gäster och personal ägnas extra mycket kärlek, och i köket står eko- och säsongsanpassat högt i kurs. Välkänt i gaykretsar sedan många år. Missa inte ställets olika klubbar, där det helt klart är fart på dansgolvet.

Gretas

Hemsida

En sann primadonna

Som Göteborgs äldsta gayklubb, är det här ett ställe med många bra historier i väggarna. Gretas är även straight friendly, så hit kan du komma hur du än är, så länge du är partysugen. Klubben levererar allt från schlager till house på de båda dansgolven, och bjuder ofta på liveuppträdanden.

Folk

Kultur och öl

Folk är för många en av kultur-knutpunkten Järntorgets främsta mötesplatser. Här samlas queers och andra för att ta del av kulturarrangemang, se någon som spelar eller bara tjöta gött över en bärs. Ibland anordnas särskilda queer-arrangemang, men queer-friendly är alltid en del av Folk.

Haket

Gayvänligt med klubb flera dagar i veckan

Ölhak med fokus på, japp, öl. Hit kommer du för att tjöta med vännerna, avnjuta mikrobryggeriernas senaste tillskott, eller för att delta i fredagsquizet. Hur som helst, gott häng i avslappnad pubmiljö. Då och då kör man särskilda klubbkvällar. Haket är välkänd som the place to be för regnbågsfolk som söker något mer alternativt än schlager.

Park Lane

Hemsida

Glitter och glamour

Den som inte har varit på Park Lane en sen afton har heller inte ordentligt tagit del av Göteborgs nöjesliv. Hit hittar internationella artister såväl som din fjäderprydda polare från vischan. Vilken roll du än ikläder dig har man sett det mesta här. Ju mer stjärnstoff du strösslar runt dig, desto bättre. Sista fredagen i månaden är det Club Queer för kung och fosterland.

Hbtq-vänligt boende

At Home B&B

Hemsida

B&B där alla välkomnas

En liten bit utanför Göteborgs centrum bor du i lugn och avkopplande villakvartersmiljö, med närhet till havet. På gångavstånd från detta uttalat queervänliga bed and breakfast hittar du såväl badplatser som kvarterskrogar och mataffärer. Välj mellan enkel- eller dubbelrum.

Extratips

Queerkalendern

Göteborg har många queera mötesplatser och arrangemang som dyker upp här och var. Queerkalendern samlar aktuella events och annat som är på gång just nu.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta