Nyöppning för Sankt Jörgen Park – urbant möter familjärt

Under vintern har Sankt Jörgen Park Resort genomgått en omfattande och omsorgsfull renovering av lobby, restaurang och bar. Nu öppnar de upp och bjuder in gäster till kurerade miljöer där det urbana möter det familjära. Dessutom är matkonceptet inspirerat av stimmiga krogar i Köpenhamn.

I det lugna och naturnära området strax utanför centrala Göteborg ligger Sankt Jörgen Park, som är en populär destination för de som är på jakt efter ett spahotell som kan erbjuda det mesta. Det har gått 16 år sedan det öppnade och i vintras genomgick hotellet en stor renovering.

– Som en modern country club är den visuella upplevelsen superviktig för oss. Här ska gästerna känna sig avslappnade och omhändertagna i en internationell, genuin och hemtrevlig miljö. Vårt mål är att växa och fortsätta vara en självklar tillflyktsort för göteborgare och turister. Nu kan vi erbjuda våra gäster ännu fler valmöjligheter och skapa en komplett helhetsupplevelse – oavsett om man är här för golf, spa eller konferens, säger Kristina Andersson som är en del av grundarfamiljen och som har ansvarat för stora delar av renoveringen.

Matkoncept inspirerat av Köpenhamn

Inför nyöppningen har Sankt Jörgen Park även utvecklat sitt matkoncept. På den nyrenoverade restaurangen Inez & Ernst kan man äta skandinavisk mat med utsikt över Göteborg. Är man däremot sugen på en något mer stökig upplevelse är nya Bula Bar & Mat en restaurang som har hämtat sin inspiration från stimmiga krogar i Köpenhamn.

– Bula Bar & Mat är Inez & Ernst lite mer funky lillasyster. Vi har hämtat inspiration från Köpenhamns restaurangliv där fokus ligger på det sociala och stämningen är stimmig och tillåtande. Ibland vill man att maten ska vara i fokus, och ibland är sällskapet det viktigaste, säger Fanny Aasheim, marknadsansvarig på Sankt Jörgen Park.