Pater Noster utsett till världens bästa hotellkoncept

Den vindpinade gamla fyrmästarbostaden Pater Noster utanför Marstrand har utsetts till vinnare av AHEAD Global New Concept Award – världens bästa helhetskoncept som förenar arkitektur, design och upplevelser.

I november kammade Pater Noster hem AHEAD:s pris för Europas bästa hotellkoncept. Nu har den isolerade fyren tillsammans med designbyrån Stylt alltså tagit ett steg längre och utklassat lyxhotell från hela världen.

– Ett litet fyrmästarhem på den svenska västkusten som utses till världens bästa hotellkoncept i konkurrens med globala miljardinvesteringar – det säger en hel del om den nya synen på vad som egentligen är lyx, säger Stylts grundare och kreative ledare Erik Nissen Johansen i ett pressmeddelande.

– Här lever man på öns villkor, fångar sin egen middag och lär sig om platsens dramatiska historia. Detta är ett ställe som förstärker sinnena och bjuder på stora upplevelser, fortsätter han.


Foto: Erik Nissen Johansen

Pater Noster har väckt stor uppmärksamhet internationellt sedan starten 2020, utan att profilera sig som ett exklusivt boutiquehotell.

– Med Pater Nosters hjälp har människor över hela världen fått upp ögonen för den unika svenska västkusten. Nu har vi en destination och ett besöksmål i absolut världsklass som bjuder på ett koncentrat av Bohuslän, säger Fredrik Lindén, VD på Turistrådet Västsverige.