Restaurang Gropen (ny)öppnar på Stora Teatern

Det blir ett kärt återseende i nytappning när Stureplansgruppen tillsammans med krögaren Ola Carlsson (från Magnus & Magnus ) öppnar upp dörrarna till källaren och Restaurang Gropen - i anrika Stora Teatern.

Stora Teatern har sedan mitten på 1800-talet räknats till ett av de hippaste ställena i stan, där en medveten publik samlats för att roa sig. I källaren hittade man teaterns välbesökta restaurang Gropen, som tog emot gäster ända fram till år 1902. Det har ryktats om att gästerna knappt ville lämna lokalen, och idag, över ett sekel senare välkomnar man en helt ny publik.

- Det är med det mycket ödmjukhet inför Stora Teatern och den historia som gömmer sig i lokalen som vi blåser liv i den folkliga och okonstlade restaurangen, säger Ola Carlsson, krögare på Restaurang Gropen på Stora Teatern.

Trots en mjuk renovering får källaren behålla sina karaktäristiska valv. Och rummen domineras av material som koppar, marmor, trä och betong. Dessutom har man inrättat en kryddträdgård, en vinkällare och en delikatessavdelning. Allt för att skapa en familjär och opretentiös atmosfär. I baren serveras såväl ett gäng vinsorter som säsongsbetonade cocktails. Och köket tillagar rätter med råvaror i fokus i en internationell, klassisk anda - men med en modern tvist.

Läs mer här: Restaurang Gropen