Scandic Opalen får uppdaterad 60-talskostym

Det klassiska hotellet Scandic Opalen har varit ett av Göteborgs stora landmärken sedan det stod klart på 60-talet. Inte minst är Opalen känt för att Jimi Hendrix en gång trashade ett av hotellrummen under samma årtionde. Nu har hotellet fått en ny och uppdaterad kostym, där rockstjärnans stil liksom 60-talets drömska glamour á la Mad Men influerar designen.

Mjuka former, bevarade originaldetaljer och färgskalor som inger lugn skapar en harmonisk och elegant känsla på det uppdaterade hotellet. Restaurangen går i samma stil och köket präglas av ledorden nordisk elegans. Nordiska, närproducerade råvaror utgör grunden, men matinfluenserna lånas in från många delar av världen. Idén är att det alltid ska finnas god och bra mat som passar alla, oavsett matpreferenser. Bland annat har man utvecklat den helt växtbaserade Beyond Burger, som blivit hett eftertraktad av både vegetarianer och de som vanligtvis äter kött.

På Scandic Opalen är tanken att alla ska kunna slinka in på en god drink i baren, en dignande frukost eller en middag – oavsett om man bor på hotellet eller inte. Man välkomnar även särskilt så kallade lobby-jobbare, och extra eluttag har satts ut för laptop-nomader som i lugn och ro vill jobba i den avkopplande miljön.

– Scandic Opalen rymmer så mycket historia, och något som alltid stått i fokus här är mötet mellan människor. Alla ska känna sig välkomna här, oavsett varför man kommer hit, säger Linda Abrahamsson, hotelldirektör på Scandic Opalen.