Semestervibbar och ny meny på Studio HPSKM

Det är sommar i garaget på Vasagatan och gänget på Studio HPKSM firar denna favoritårstid med goda viner, slush, italiensk mat och dj:s. Under sommarens varmaste veckor byter det nytänkande och skönt stökiga köket dessutom meny. Fokuset på högkvalitativa råvaror är förstås kvar, nu i form av både större varmrätter och mindre barrätter som bäst kombineras med ett iskallt glas vin i sommarvärmen.

Få saker osar semester på samma sätt som riktigt bra italiensk mat och ett kallt glas på en uteservering. Glider du bara ner till Storgatan behöver du heller inte åka till Italien för att uppnå plaza-känsla under slappa dagar i värmen. Studio HPSKM har din rygg när det kommer till semestervibbarna i Vasastan.

– Känslan ska vara som att komma hem, något som man kanske ”slängt” ihop en lat söndag, enkelt men ruggigt gott med ingredienser som tillsammans skapar magi. Ännu bättre med ett glas vin, eller två, säger kocken Frederik Ojaste, som är den som håller låda i köket under sommaren.

Den nya sommarmenyn serveras från den 3 juli. Två små gjutjärnspizzor, en klassisk margherita och en bianco med ricottaost och rökt sidfläsk, kommer att finnas – gott som förrätt eller till eftermiddagsölen. Två nya pastarätter åker in på menyn, bland annat en pasta puttanesca med sardeller, oliver, kapris, persilja och tomat.