Skönhet – inifrån och ut

Devisen "skönhet kommer inifrån" syftar troligen på vad du själsligen bär med dig. Att den du är och hur du mår på insidan visar sig även på utsidan. Om vi ska ta Sandra Aviani, VD och ägare till AVIANI - passion for lingerie, på orden kan våra underkläder få oss att bli bättre, gladare och tryggare personer tack vare vad vi bär närmast kroppen. Så – skönhet kommer inifrån!

– När jag först startade AVIANI upplevde jag en stor svårighet att hitta vackra välsittande modeller som passade min kropp. Idag driver jag butiken både i fysisk form mitt i Göteborg och på nätet, samt håller i en podd om underkläder. I anslutning till webbutiken kan man också följa AVIANI:s blogg, där vi pratar om underkläder, kvinnors syn på sina kroppar och annat roligt under samma ämnen, berättar Sandra.

Butiken, som funnits sedan 2012 högst upp på Kungsgatans puckel, är fylld till brädden med underkläder som noga valts ut av Sandra, bland annat under inköpsresor i Paris.

– Har du känt obehag, kanske rent av ångest inför att köpa nya underkläder? Axelband som hasar ner, att plagget skaver eller ger bristfälligt stöd? Sådant påverkar oss, och det är plagget vi bär närmast kroppen, varje dag för det mesta, säger hon.

När Sandra startade butiken fick hon bekräftat att de flesta av hennes kunder hade svårigheter med att hitta rätt bh-storlek, vilket är nästintill en omöjlighet när du shoppar i de större kedjornas utbud.

– Många kvinnor tycker att det är jobbigt att prova ut nya underkläder, vilket jag jobbar hårt med att förändra. Hit till butiken kan man komma på en bokad utprovning, helt kostnadsfritt. Då har kunden min fulla uppmärksamhet och på ett lättsamt sätt hittar vi plagg som får kunden att känna sig vacker. Den känslan märks på utsidan, säger Sandra.

Har du inte möjlighet att besöka butiken på Kungsgatan, går det alldeles utmärkt att boka en privat video-konsultation över nätet där Sandra hjälper dig hitta rätt.

Underkläder kan, förutom att vara ett välanvänt vardagsplagg, vara något som vi klär upp oss i. Kanske låter vi ett vackert axelband synas eller en spets titta fram i urringningen. Att ge bort underkläder är sedan gammalt populärt, men kanske inte alltid uppskattat då passformen är trixig att få till utan koll på storlek och modell.

– När du väl har hittat din storlek sparar vi den här i butiken på ett personligt kundkort. Inte bara för att det ska bli enklare för dig vid nästa besök, utan även om någon skulle vilja ge dig något vackert i present. Vi sätter gärna upp önskelistor åt våra kunder, skrattar Sandra och berättar att det förenklat många presentinköp under åren.

Lyssna på AVIANI:s podd om underkläder här eller boka en kostnadsfri utprovning här.