Stor invigningsfest när Boca-Boca öppnar upp

Det är högt tempo på Boca-Boca längs med Rosenlundskanalen just nu. Helgen 15-17 december slår portarna upp och ett stort opening party väntar alla som kan tänkas vara sugna på pinxtos, röjig klubb och välskakade cocktails på stans nya gastro club.

Det händer grejer i lokalen där Fee Fi Fo Fum tidigare huserade. Nudelhaket har fått nya kläder och är numera helspanskt, bland annat har hela baren klätts i specialimporterat kakel från Paseo de Garcia i Barcelona. Öppningshelgens line-up visar dessutom att Boca-Boca gör anspråk på att vara mycket mer än enbart pinxtos-bar - här är det utan tvekan riggat för klubb och nattlig dans.

I dj-båset hittas Martin Lost, dj med förkärlek till groovy disco och old school house, som spelat runt om i Europa i över 15 år, Johan "Base" Heden kommer in från Oslo och har med sig massa deep house och elektronisk bas och Lucas Viroglio, Boca-Bocas egen resident dj från Barcelona, kör disco/house inspirerad av stadens mångfascetterade klubbkultur.

AJ "Crab" Gomerly är den australiensiska bartendern som fastnat för vår hamnstad och sedan länge är väletablerad i Göteborgs krogliv. Under Boca-Bocas öppningshelg skakar han brandydrinkar till alla som vill ha något svalkande. Joaquín, en av Boca-Bocas ägare, lovar att den som vill provsmaka restaurangens utbud inte heller blir besviken.

– Jag kan avslöja att det kommer skäras högkvalitativ Ibérico-skinka på plats, för den som gillar spanska delikatesser är det här ett absolut måste.

Som sagt, det är helt enkelt riggat för rejäl fest. Under några kommande festdagar i december fortsätter Boca-Bocas klubbkvällar och från och med januari kör krogen regelbundna öppettider från onsdag till lördag.

Mer information: Boca-Boca