Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co

Stort jubileumsfirande när Göteborg fyller 400 år

Från den 2 juni till 3 september pågår firandet av Göteborgs 400-årsjubileum, med aktiviteter och festligheter såsom konserter, historiska vandringar och matupplevelser runt om i staden.

Folkfesten inleds i Frihamnen med den fyra dagar långa Jubileumsfestivalen, där göteborgare såväl som besökare från hela världen får uppleva musik, mat, lek, historia, underhållning, och andra roliga överraskningar. Bland annat uppträder artister som Danny Saucedo, Cherrie och Nassim Al Fakir. 

Jubileumsfestivalen går av stapeln den 2 till 5 juni, med fritt inträde för både barn och vuxna. Den faktiska årsdagen inföll 2021, men firades då med en digital ceremoni med anledning av pandemin. I sommar är det äntligen dags att få fira tillsammans och uppleva allt spännande Göteborg har att erbjuda.  

Firandet blir extra högtidligt den 4 juni då kungaparet besöker Jubileumsfestivalen för att fira både Göteborg 400 år och kungens 50 år på tronen. På agendan står bland annat kunglig kortege med häst och vagn och ett tal till göteborgarna från Börsens balkong. 

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna kungaparet för att fira Göteborg 400 år tillsammans med göteborgare och besökare. Deras närvaro ger extra glans till Jubileumsfestivalen som inleder en hel sommar av firande, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Här kan du se samtliga aktiviteter i jubileumskalendariet. 

Information
Visa på karta