Summerburst 2020 kör digital festival i augusti

Nu presenterar Summerburst den digitala satsningen Summerburst Digital – ett livestreamat event som låter fansen interagera direkt med sina favoritartister. Festivalen sänds via streamingplattformen Twitch och från olika scener i Göteborg, utan publik.

Summerburst Digital genomförs den 21-22 augusti med både svenska och internationella artister, såsom Will Sparks, Rebecca & Fiona och Meduza. Festivalen, som i år firar 10 år, skulle ha pågått mellan den 5-6 juni, men tvingades att ställa in på grund av rådande pandemi. Nu vill man försöka leverera samma känsla av en livefestival till alla fans och musikälskare, både i Sverige och resten av världen.

– Vi är otroligt glada att trots allt få ge alla fans en riktig Summerburst upplevelse i ett digitalt format. Spelningarna på Summerburst Digital kommer att vara i världsklass och vi ser framemot att välkomna svenska och internationella stjärnor till några av Göteborgs främsta platser för en maxad helg, som publiken kan interagera med digitalt, säger Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst.

Under två dagar kommer Summerburst tillsammans med Twitch att erbjuda en exklusiv livestream från olika scener i Göteborg, som Bananpiren och Push. Genom att streama festivalen får fansen möjlighet att chatta med sina favoritartister samtidigt som de spelar på scen.

Summerburst Digital 2020 fullständig lineup:
Fredag 21 augusti:
Rebecca & Fiona
Jubël
Will Sparks
Brennan Heart
Martin Jensen

Lördag 22 augusti:
Meduza
Tigerlily
Albin Myers
Fang & Sabri
Bassjackers
Dimitri Vangelis & Wyman

Här streamas festivalen den 21-22 augusti: Twitch