Ta en Klunk på Poppels bryggeribar i Jonsered

Mikrobryggeriet Poppels har tagit hela Sveriges ölscen med storm. Nu öppnar gänget bakom bryggeriet upp restaurangen och bryggeribaren Poppels Klunk, vägg i vägg med bryggeriet i Jonsered. God öl, vällagad mat och natursköna omgivningar ska ge göteborgare och andra tillresta ölfantaster ett skönt avbrott från storstan och vardagen.

Det har hamrats och spikats in i det sista, mycket har gjorts om i den lokal strax intill bryggeriet som numera heter Klunk och utgör Poppels bryggbar. Med plats för 150 personer är bryggeriet redo att ta emot hungriga ölfantaster i de nyrenoverade lokalerna. 14 ölkranar finns på plats och i köket brassar kocken Jack Thorogood käk. Hamburgare blir först ut på menyn, få säger ju nej till den eminenta kombinationen burgare och bärs, men på sikt ska menyn växa gradvis.

– Det har alltid varit viktigt med kombinationen mat och öl för Poppels, och vi har hela tiden velat ha en restaurang, säger bryggeriets vd Mats Wahlström till Beernews.

Restaurangen kommer att ha öppet fredagar och lördagar och alla är förstås välkomna, oavsett om man är hungrig eller bara sugen på öl. För den som är intresserad av att se mer av hur själva bryggningen går till kommer Poppels Klunk att köra guidade bryggerivisningar varje lördag. För större sällskap går det att boka in ölprovningar, middagar och guidade visningar även på vardagar.

Bryggeriet ligger bara 100 meter från pendeltågsstationen Jonsered, dit man kommer på tolv minuter från Göteborgs centralstation. Teamet bakom Poppels hoppas på att gästerna ska uppleva baren som en skön oas bortom vardagens brus.

– Vi vill skapa en lugn miljö, det ska vara ett avbrott från storstan och stressen att komma hit. Vi hoppas att folk ska bli glatt överraskade, säger Mats Wahlström.

Poppels Klunk slår upp portarna i slutet av januari.