Tibergs Möbler: "Framtidens inredning är personlig och hållbar"

En tydlig trend som präglar inredningsvärlden just nu är det personliga och individuella. Många vill hitta en helt egen stil och bygga upp sitt hem utifrån den man själv är, inte bara köpa en ny soffa för att den är trendig.
– Hos oss går de allra flesta produkterna att anpassa efter kundens egna val och preferenser, säger Frida Tiberg, marknads- och inköpschef på Tibergs Möbler.

Tibergs Möbler är en familjeägd möbelbutik som idag drivs av tredje generationen. Nästa år firar butiken sitt hundraårsjubileum och den ligger fortfarande kvar i Majorna, bara ett stenkast från Sjöfartsmuseet, där allting en gång började.

– Kvalitet och kunskap var viktigt redan på farfars tid, och är fortfarande en ledstjärna i allt vi gör, berättar Frida Tiberg.

Hitta din personliga stil med hjälp av en inredare
Idag väljer allt fler att ta hjälp av en professionell inredare för att få till sin inredning hemma. Samtidigt som vi vill skapa ett fint hem att trivas i upplever många av oss att det är svårt att få tiden att räcka till och att vi kanske inte har den kunskap som behövs för att verkligen lyckas med både helheten och detaljerna. På Tibergs Möbler delar man gärna med sig av sin gedigna kunskap och erbjuder alla som önskar kostnadsfri rådgivning av en inredare på plats i butiken.

– Det är bara att ta med sig ritningar på sitt hem till butiken, så bjuder vi på en konsultation i en timme tillsammans med vår inredare, berättar Frida. Det är en uppskattad tjänst idag som jag tror att vi kommer att se en ännu större efterfrågan på framöver.

För den som vill ha mer hjälp med allt från inspirerande moodboards med tyger, färger och produkter till hembesök och mer anpassade och komplexa lösningar, går det att köpa som tilläggstjänster.

Anpassningsbara favoriter
Det hållbara, personliga och anpassningsbara återspeglar sig även i vilka möbler som blivit butikens bästsäljare. Ett exempel är den omtyckta soffan Impulse från Sits där man kan göra massor av specifika val utifrån sina egna preferenser, så att ingen soffa liknar den andra i slutändan. Även Stringhyllan är en bästsäljare och älskad favorit med sina nästintill oändliga variationsmöjligheter.

– Många uppskattar Stringhyllan för att den kan byggas helt efter tycke och smak, med olika färger, hylldelar och smarta lösningar. Det finns alltid plats för en stringhylla någonstans – den passar i allt från badrummet till hallen och sovrummet, säger Frida.

Frida Tibergs personliga inredningstips
När det kommer till Fridas egna, personliga inredningstips stavas de kvalitet och helhetstänk. Att hitta en röd tråd för sin inredning och att investera i möbler av bra kvalitet gör att möblerna både håller sig fina och kan uppskattas i många år. Hon tipsar om att välja massiva träskivor till matbordet och soffor med avtagbara och tvättbara tyger, som kan kännas som nya länge. Ett annat tips är att ta hjälp av ett inredningsproffs.

– Det är alltid bra att ta in hjälp för att hitta en röd tråd för din inredning och få de där små, men ack så viktiga, detaljerna på plats. Det ger en känsla av harmoni i hemmet, tipsar Frida.