Utställning: I don´t wanna grow up

Fotoutställningen I don´t wanna grow up kan ses som en del av en pågående dagbok i fotografisk form. Systrarna Ida och Sara Gust blandar förvrängda självporträtt med landskapsbilder och motsägelsefulla och iscensatta vardagsscenarier. En till synes brokig samling fotografier som har skevheten såväl som utsattheten som gemensam nämnare.


Och varför namnet I don´t wanna grow up ? Så här säger Sara själv i en intervju för Fotosidan:


- Titeln kommer från en sång med samma namn av Tom Waits. Den är en påminnelse om värdet av att behålla ett lekfullt förhållningssätt till fotografi, och till livet i sig om man så vill. Vår relation till konst och fotografi är ostyrig, motsägelsefull och uppsluppen. Vi valde titel med magen.


Vad kommer då de som besöker utställningen att få se?


- Ett fotografi av en stackars kvinna inklämd i ett fotbollsmål, köttsliga synvillor, en halv kvinna och en hund på en spansk strand, och en sorgsen man som fastnat i ett staket med sex ballonger i handen, bland mycket annat. En inkonsekvent potpurri helt enkelt, säger Sara.

Sara Gust, som för övrigt en av våra medarbetare på WhatsupGbg, är utbildad vid Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i Barcelona. Ida Gust är utbildad vid bland annat Högskolan i Halmstad och Högskolan för fotografi i Göteborg. Vernissage äger rum dem 10 mars klockan 12 på Fotokompaniet, Ingenjörsgatan 3. Utställningen pågår till och med 31 mars.