Villa Belparcs sommarscen 2022 – här är artisterna

Villa Belparcs sommarscen i Slottsskogen i Göteborg startar med Gipsy Kings den 15 juni och avslutas med Richard Marx den 6 september. Däremellan står många artister på listan, redo att underhålla alla sommargäster som vill njuta av musik i den mysiga sommarmiljön.

Tommy Körberg, bröderna Plura, Carla Jonsson från Eldkvarn, Jill Johnson, Peter Jöback och Bo Kaspers Orkester är några av de artister som kommer att stå på scen i Slottsskogen i sommar.

– 2022 erbjuder vi det absolut bästa artistutbudet vi haft. Det kommer att bli en kanonsommar och intresset är större än någonsin, säger Percy Ranebjörk, som driver Villa Belparc tillsammans med sin fru Malin, och fortsätter.

– Att starta med Gipsy Kings och att avsluta med Richard Marx, som vi var tvungna att skjuta upp flera gånger på grunda av pandemin, känns fantastiskt. Däremellan är vi priviligierade att ha flera av Sveriges mest populära artister på plats. Detta är det absolut starkaste artistutbudet sedan vi startade Sommarscen när vi tog över driften av Villa Belparc 2009, säger Percy Ranebjörk.

Villa Belparcs Sommarscen 2022
Gipsy Kings 15 juni
Bluesfestival 1-2 juli
Jill Johnson 8 juli
Sven Ingvars 9 juli
Niklas Strömstedt 14 juli
Anna Bergendahl 15 juli
Bo Kaspers Orkester 16 juli
Carl-Einar Häckner Varité 17-18 juli
Moneybrother 21 juli
Peter Jöback 22 juli
Lisa Nilsson 28 juli
Orup 29 juli
Plura och Carla Jonsson (från Eldkvarn) 30 juli
Sophie Zelmani 3 aug
Tommy Körberg 4 aug
Uno Svenningsson 5 aug
Albin Lee Meldau 6 aug
Mauro Scocco & Tomas Andersson Wij 3 sep
Richard Marx 6 sep