Vino Pasta Due i ny kostym på Pergola

Mitt inne i centrum, med atmosfär av den genuina kvarterskrogen, får tidigare Vino Pasta Due ny inramning. Krögarparet Anna och Claes vänder hem till Södra Vägen och öppnar italiensk-influerade Pergola Trattoria E Vino.

Adressen är välkänd som en av Göteborgs många pastakrogar. Faktum är att Anna och Claes var med redan när det begav sig 2005 då Vino Pasta Due för första gången slog upp dörrarna. Nu, drygt 15 år senare, är de åter tillbaka efter att senast ha drivit omtyckta Bistro Italiano i Linné.

Många har saknat den lilla kvarterskrogen på Övre Husargatan där Anna och Claes tog emot sina gäster i familjär inramning. Hit lockades lunchgäster såväl som firande familjer och världsstjärnan Bruce Springsteen. När möjligheten visade sig i slutet av pandemin såg krögarparet chansen att återvända till krogen de en gång startade och i början av oktober 2021 påbörjade de renoveringen av sin nygamla restaurang belägen i Lorensbergsområdet.

Under ett par intensiva veckor har ett gediget renoveringsarbete pågått och redan nu i november kan du alltså besöka den familjära källarkrogen ett par trappsteg ned från Södra Vägen. Pergola kommer erbjuda en Italien-influerad meny med inslag av bland annat vilt, då en av Claes stora passioner är jakt.

Matsalen, som egentligen består av tre olika rum, erbjuder både barhäng och chambre séparée och på den generösa uteserveringen kommer du kunna njuta av ett gott glas med en filt om axlarna även under årets kallare månader.