West Pride 2022 intar Göteborgs gator

Mellan den 13-19 juni arrangeras West Pride i Göteborg. Under en vecka kan du delta i aktiviteter och evenemang runtom i staden, gå på konserter och såklart gå med i paraden den 18 juni.

West Pride är en konst- och kulturfestival som arrangeras årligen i Göteborg. Festivalen är gratis och alla är välkomna att delta för att tillsammans lyfta och fira HBTQI. Ambitionen med festivalen är att uppmärksamma och synliggöra mångfald genom att samordna och arrangera konst och kultur. Under en vecka skapas mötesplatser och arenor genom samtal, reflektion och utbildning för att uppnå kunskapsfördjupning, attitydförändring och samhällspåverkan.

Festivalen inleds den 13 juni med den digitala stadsvandringen "Mitt Queera Göteborg" klockan 08 och avslutas söndagen den 19 juni med "Stödfest för queera – Ukraina". Däremellan pågår alla möjliga evenemang som alla är välkomna att delta på. Programmet inkluderar allt från seminarier och workshops till musik, teater och en drag- och burleskgala.

Pride Park Eriksbergshallen
Den 17-18 juni pågår Pride Park där du får uppleva ett fullspäckat scenprogram med konserter, teater, drag- och burlesquegala samtidigt som du kan njuta av mat och dryck. På scen ser du bland andra Arja Sarjonen, Tusse, Mariette, DJ Gretchen och många fler.

Pride House
Panelsamtal, workshop eller filmvisning? I Pride House – ett samlingsnamn för flera olika lokaler runtom Götaplatsen, Korsvägen och Järntorget – samlas arrangörer  med olika  program under festivalen. Temat i år är demokrati.

Pride Parade
West Prides största händele är den ikoniska paraden, som går av stapeln lördagen den 18 juni. Paraden är både en färgsprakande fest och en öppen manifestation för HBTQI-personers rättigheter. Årets paradutropare Tasso Stafilidis kommer att stå på Stadsbibliotekets balkong och presentera alla organisationer och verksamheter som deltar i paraden. Pride Parade avgår klockan 13 från Gibraltarvallen och avslutas på Gustav Adolfs torg.