Westpride får en egen öl – Lovebeats

Westpride fyller Göteborg med kärlek i regnbågens alla färger och för att hylla detta släpper Brygghuset Finn en speciellt framtagen öl tillsammans med artisten Mariette. För varje såld flaska donerar Brygghuset Finn en krona till Regnbågsfondens internationella arbete för HBTQ-personers frihet och rättigheter.

Under ett event sprang grundaren av Brygghuset Finn och artisten Mariette på varandra och tycke uppstod när de insåg att de båda brann för samma slags värderingar. Mariette har starka kopplingar till HBTQ- och Priderörelserna och tillsammans med Joacim Larsen, vd vid Brygghuset Finn, började planerna på en Pride-öl ta form.

– När vi funderade vidare och började bli mer konkreta så kom idén att göra något för att stödja Regnbågsfonden med ölförsäljningen, helt enkelt att inte bara göra en god öl utan även göra en god sak, berättar Joacim Larsen.

Regnbågsfonden arbetar med att internationellt stödja HBTQ-personers frihet och rättigheter. För varje såld flaska går en krona direkt till fonden.

- Vi ser Pridefestivalerna som ett forum där alla får vara sig själva och som en plats där alla ska kunna känna sig trygga, välkomna och inkluderade. HBTQ-rörelsen kämpar sedan länge mot fördomar och diskriminering i stora delar av världen. Vi på Brygghuset Finn vill göra vad vi kan för att bidra och ge styrka och kraft åt rörelsen genom att stödja Regnbågsfonden. Deras viktiga arbete ligger i linje med våra värderingar i företaget, säger Joacim Larsen.

Ölen går i stil med en frisk och humlearomatisk IPA och har en hel del toner av tropisk frukt, ananas, och till och med en touch av krondill från lite nya humlesorter. Mariette har varit delaktig under hela processen och befunnit sig på bryggeriet vid framtagning av ölen. Mariette har även varit med under designen av själva flaskan.

- Ölets namn, Lovebeats, tar parti för kärleken, den största kraften vi har. Lovebeats hate! Det känns också viktigt att vi stöttar Regnbågsfonden. Alla som köper Lovebeats är med i kampen, och kanske känner man sig inspirerad till att göra en egen donation, säger Mariette.

Lovebeats smyglanseras under på Sveriges största gaykryssning ”The Dancing Queen” på Viking Line Cinderella fredagen den 7 juni och släpps sedan officiellt i samband med inledningen av Westpride som startar den 12 juni. Samtidigt kommer du även att kunna beställa ölen på Systembolaget, och förhoppningen är att Lovebeats är här för att stanna.

Under Westpride kommer du dessutom att kunna svalka strupen med Lovebeats på Kungsportshuset Matbar, vilket passar utmärkt på restaurangens flirtvänliga uteservering.