Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Kungsportshuset Matbar

5,0
1 betyg
Redigera Kungsportshuset Matbar

Kungsportshusets Matbar är en plats dit man kan svänga in oavsett om man är ute efter en hel finmiddag eller bara en bärs och något att reta smaklökarna med. Köket jobbar med råvaror från trakten och på menyn hittas tillhörande snaps. Restaurangens långa historia av mat och fest gör att den gemytliga stämningen sitter i väggarna.

Redan på 1600-talet var Göteborg en livlig krogstad, framförallt runt stadens södra port, Kungsporten. Några ställen har gått till historien, trots – eller kanske tack vare – att de på den tiden bedrevs utan tillstånd och ofta bjöd på rejäla festkvällar. Ett av dem är KPH, Kungsportshuset Matbar, som då var ett populärt tillhåll för den som ville ta en öl och äta mat för en billig peng. Idag är KPH tillbaka i ny tappning, men den hjärtliga stämningen och den rustika andan finns kvar. Känslan av att flera sekels feststämning präglar Kungsportshusets Matbar går nästan att ta på.

Menyn hämtar också inspiration från platsens historia, det som serveras är sådant som hittas i krokarna just för säsongen. Svenskt kött, fisk och skaldjur från trakten liksom vilda skogsdelikatesser som granolja och hjortron är givna inslag på menyn. Den som föredrar vegetariskt hittar vällagade alternativ på närproducerade råvaror.

Kungsportshuset Matbar ska kännas som ett andra hem för alla som svänger förbi. Därför väljer man själv om man vill köra en klassisk à la carte med förrätt, varmrätt och dessert, eller hellre vill ta in en eller några smårätter. Att mat och dryck ska stämma är en självklarhet och huset erbjuder både vinpaket, ett stort utbud av öl och är dessutom självutnämnda mästare på att kombinera mat och snaps.

Varje dag serveras dagens lunch, där husmansklassiker i uppdaterad kostym utgör den omtyckta matsedeln. Fredagar är favoritdagar på KPH, då dyker många upp efter jobbet för mat och dryck till extra schyssta priser. Under årets varmare månader har uteserveringen på torget ett ultimat sol- och spanläge.

Se även Kungsportshuset

Användarbilder på Kungsportshuset Matbar Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 maj 2018

Jag var där med en grupp från jobbet och vi var alla glatt överraskade. En kollega hade redan varit där 2 gånger och tipsat mig som bokar mycket för sällskap och klart man skall våga testa nytt. Otroligt imponerad av deras service, trivseln och framför... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.