Nontokozo Tshabalala Nontokozo Tshabalala

Workshop: Väck din frihetskämpe

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

En trestegsraket med collageplakat, poesi och dramaövningar! 27–29 juni, kl 13–16. Betalning sker på plats i receptionen. Du som är 18 år eller äldre är välkommen till en tredagarsworkshop där vi provar att skapa performance, att skriva poesi och att skapa praktiskt i relation till Nontokozo Tshabalalas verk i Sommarutställningen. Konstnären medverkar första dagen.

Konst är ett av många uttryckssätt som vi kan använda för att göra våra röster hörda. Att protestera och demonstrera tillsammans med andra människor är ett sätt att kämpa för det vi tror på. Vad önskar vi i en tid där krig, katastrofer och förtryck omnämns dagligen i media? Hur tar vi hand om oss själva och vår omgivning på ett hållbart vis?

Tshabalala är född och uppvuxen i Sydafrika och använder sin konst för att ställa frågor om sin identitet och erfarenhet som svart, var hon än befinner sig. Hon använder ofta färg, collage och poesi som uttryckssätt.

Under dessa tre dagar tar vi utgångspunkt ur Tshabalalas verk och provar på att skapa i analog collageteknik, skriva korta dikter och göra enklare dramaövningar.

Inga förkunskaper krävs.
Workshopledare: Konstpedagog Malin Griffiths.

Mejla namn och kontaktuppgifter till [email protected] senast den 20 juni.

Information
Visa på karta
Pris
350kr för medlemmar, 500kr för icke medlemmar