Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vinbaren Majorna

0,0
0 betyg
Redigera Vinbaren Majorna

Ramla in precis som du är, eller styr upp dig och släntra in i bästa stassen och slå dig ner i baren för ett kvalitativt glas. Menyn på Vinbaren Majorna bygger på italienska smaker. Testa vedugnsbakade pizzettas, specialimporterade charkuterier och ostar, samt kökets egentillverkade vildsvinssalsicca och pastejer.

Redan när Robert Maglia slog upp dörrarna till sin folkliga kvarterskrog Enoteca Maglia, fanns planerna på en vinbar. Stället har ett tydligt vinfokus, och italienskans Enoteca betyder dessutom rakt översatt vinförråd. I en avskild del av lokalen håller Enoteca Wine Club till, där den som liksom Maglia själv brinner för mat och vin i skön kombo kan göra smakmässiga djupdykningar. Här är det italienska viner som gäller, med stor bredd och variation.

Vägg i vägg med Enoteca Maglia hittas ställets okonstlade bakficka tillika vinbar. Till skillnad från sin storasyster, bjuder Vinbaren Majorna på ett vinsortiment från hela världen, där de flesta sorter serveras på glas. Tidigare under dagen kan du ta en kaffe i baren, men när det närmar sig tidig kväll ändras ställets karaktär och övergår i barhäng. I skivhörnet hittas ofta en av ställets gästande dj:s, och det är heller inte ovanligt med en och annan livespelning, då även musiken ligger Maglia varmt om hjärtat.

Bortsett från att servera över 280 olika kvalitetsviner, de allra flesta på glas, och 58 sorters grappa, klappar barens hjärta för likörer och i synnerhet för den italienska örtlikören Amaro. Vinbaren Majorna kan stolt benämna sig som innehavare av Sveriges största Amaro-sortiment, och för den som inte är bekant med likören finns här mycket att lära och upptäcka.

– Vi har supergamla sorter Amaro på Vinbaren Majorna, och vissa av märkena tillverkas inte längre, berättar Robert Maglia.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Vinbaren Majorna!

Användarbilder på Vinbaren Majorna Visa alla

  • Lägg till bild