Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vini e Liquori

0,0
0 recensioner
Redigera Vini e Liquori
Vini e Liquori

Ramla in precis som du är, eller styr upp dig och släntra in i bästa stassen och slå dig ner i baren för ett kvalitativt glas. Menyn på Vini e Liquori bygger på italienska smaker. Testa vedugnsbakade pizzettas, specialimporterade charkuterier och ostar, samt kökets egentillverkade vildsvinssalsicca och pastejer.

Redan när Robert Maglia slog upp dörrarna till sin folkliga kvarterskrog Enoteca Maglia, fanns planerna på en vinbar. Stället har ett tydligt vinfokus, och italienskans Enoteca betyder dessutom rakt översatt vinförråd. I en avskild del av lokalen håller Enoteca Wine Club till, där den som liksom Maglia själv brinner för mat och vin i skön kombo kan göra smakmässiga djupdykningar. Här är det italienska viner som gäller, med stor bredd och variation.

Vägg i vägg med Enoteca Maglia hittas ställets okonstlade bakficka tillika vinbar. Till skillnad från sin storasyster, bjuder Vini e Liquori på ett vinsortiment från hela världen, där de flesta sorter serveras på glas. Tidigare under dagen kan du ta en kaffe i baren, men när det närmar sig tidig kväll ändras ställets karaktär och övergår i barhäng. I skivhörnet hittas ofta en av ställets gästande dj:s, och det är heller inte ovanligt med en och annan livespelning, då även musiken ligger Maglia varmt om hjärtat.

Bortsett från att servera över 280 olika kvalitetsviner, de allra flesta på glas, och 58 sorters grappa, klappar barens hjärta för likörer och i synnerhet för den italienska örtlikören Amaro. Vini e Liquori kan stolt benämna sig som innehavare av Sveriges största Amaro-sortiment, och för den som inte är bekant med likören finns här mycket att lära och upptäcka.

– Vi har supergamla sorter Amaro på Vini e Liquori, och vissa av märkena tillverkas inte längre, berättar Robert Maglia.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
Bli den första att recensera Vini e Liquori!

Användarbilder på Vini e Liquori Visa alla

  • Lägg till bild