Lemon Garden

5,0
1 betyg
$
Café
Hemsida
Instagram
Lemon Garden
5,0
1 betyg
Hemsida
Instagram

Pannkakor, belgiska våfflor, bowls och smoothies utgör Lemon Gardens meny – en meny som får de flesta att bli barn på nytt. Njut av den gröna miljön inomhus eller köp med något att avnjuta på kajkanten för att maxa upplevelsen.

Lemon Garden vill erbjuda ett helt nytt sätt att bruncha. I sällskap av grön, prunkande miljö där flera partier har klätts i växtlighet har man skapat ett brunchkoncept bestående av desserter och smoothies i kombination med matigare rätter. Inspirationen kommer från Tulum i Mexiko, där brunchen tagit enorma kliv framåt. Tanken är att hämta smakerna från Mexiko till Sverige för att kunna erbjuda en unik brunchmeny. Det tropiska går igen i upplägget av rätterna, och de vill med frukter som pitaya, mango och ananas framhäva en karibisk look på tallriken. Mycket av det som serveras är dessutom veganskt, glutenfritt och/eller laktosfritt.

Målet är att skapa Sveriges mest unika brunch. Bakom konceptet står två bröder som har en stor passion för mat och bakverk i allmänhet, och juice och desserter i synnerhet. Här är specialiteten just det, i form av färgglad och maffig brunch och fika.

Själva beskriver de Lemon Gardens unika miljö som biofilisk, alltså ​​ett sätt att implementera naturliga element (som just växtlighet) i en värld där vi alltmer tappar kontakten med naturen. De gröna växterna ska erbjuda en stunds avkoppling och en chans att tanka energi från både miljö och mat.

Numera finns konceptet på flera platser runt om i landet, men det var faktiskt i Göteborg som Lemeon Garden först fick sin början. Det var 2018, när bröderna Sarmad och Ahmed Alsadi valde att följa sin dröm och öppna ett eget café där de får fokusera på just det de älskar: juice och dessert. Här utvecklar de ständigt nya, egna recept som utmärker Lemon Garden som fika- och brunchställe.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Lemon Garden Användarbilder