Björholmen Marina & Hotell

5,0
1 betyg
$$$
Hotell
Skaldjursrestaurang

Mitt i Bohuslän, på nordvästra Tjörn i ett välbevarat fiskeläge, ligger Björholmen Marina & Hotell. Här kan du övernatta, äta en god lunch eller middag, hålla i en konferens eller gifta dig omgiven av Stigfjordens naturreservat. I restaurangen ligger fokus på fisk och skaldjur, liksom kött från djur som betat fritt och fräscha vegetariska rätter.

Björholmen Marina & Hotell ligger så havsnära man bara kan komma. Oavsett om man kommer hit för att bo över på hotellet, fira något med en dignande skaldjursmeny eller bara ta ett glas på bryggan så utlovas skärgårdsromantik, segelbåtar och solnedgångar över spegelblankt hav.

Björholmen ligger ungefär en timmes resa från Göteborg och till Björholmen kommer många med vitt skilda syften. På marinan kan man anordna konferens, gifta sig storslaget eller bara ta en rofylld helg med sina närmaste långt ut i havsbandet. I de sobert inredda hotellrummen vaknar man med utsikt över havet och de röda sjöbodarna, och från den vedeldade bastun strax intill havet ser man både båtar och skär. Några dagar i det vackra kustlandskapet passar förstås utmärkt för att fira födelsedag, årsdag eller bara för att dra iväg ett gäng och fira er vänskap.

I köket är man väl medveten om att en maträtt är helt beroende av råvarornas kvalitet, något man därför lägger stor vikt vid. Köket har nära samarbeten med leverantörer i trakten och allt som används har noga valts ut. Det havsnära läget speglas förstås i menyn, tonvikten ligger på fisk och skaldjur från trakten. För den som vill äta grönt finns det även flera fräscha vegoalternativ, medan köttfantasten hittar kött från djur som betat fritt i närheten.

Sommartid förvandlas bryggan utanför Björholmen Marina & Hotell till uteservering några meter ovan havet. Kvällssolen ligger på länge innan solen går ner bakom horisonten. På Björholmen är man dock av den bestämda åsikten att det välbevarande fiskesamhället förtjänar att upplevas året om. Till exempel bjuder man in till skaldjursjulbord när de karga bohusklipporna står i vinterskrud.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Björholmen Användarbilder

Recensioner av Björholmen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 okt. 2019

Fantastiskt logi och trevlig personal. Väl värt ett besök!