Recension av Bulot – av Ida B.

En restaurang som jag bara hört gott om, och som jag var tvungen att besöka! När vi stiger in en regnig fredagkväll är lokalen nästan tom, men känns varm och välkomnande. Det som slår mig, och tilltalar mig, är den skandinaviska naturnära inredningen som ger känslan av en finkrog, men i kontrast till rapmusiken i högtalarna som spelas på en lagom hög ljudnivå och kockarna i kepsar och t shirts skapas en varm, avslappnad och trivsam miljö.
Personalen är trevlig, inte något utöver det vanliga (vad som nu är vanligt..)- men gör att vi känner oss välkomna.
Vi beställer från à la carten, och chipsen med syrad grädde som inte gjorde mig speciellt exalterad vid beställningen- gjorde det definitivt när jag fick in både den krämiga grädden, salta romen och krispiga chipsen. Score!
Sedan kommer en rå räka med en fantastisk vinsås som jag hellre skulle sett i en stor soppskål- fantastisk! Rätten i sig är ganska liten, men den krämiga räkan och den gudomliga såsen är verkligen en fullpoängare! Mitt över bordet serveras en ”kycklingmacka” med ett frasigt bröd, krispig kyckling, picklade tomater och himmelsk sås. Också där: full pott! Denna rätt är dessutom mer anpassad för oss med stor aptit, och går mer åt ”comfort food” hållet, snarare än pincett- precision som räkan.
Sedan kommer kantareller och omelett- som bjuder på också där magiskt god sås, och en leeen omelett. Otroligt god, men saknar lite sälta och finess. Till den följer en hälleflundra med kvällens bästa sås; en mustig musselsås. Försvinnande god och jag får hejda mig från att slicka tallriken. Sist kommer picanha som är kvällens dyraste rätt, men också den som jag hade väntat mer från. Köttet var segt, potatiskakan onödigt liten, liksom en enda 1/4 betan som ligger på tallriken. Såsen på benmärg låter som en mustig historia, men saknar både mustighet och sälta. Denna kunde jag ha strukit från kvällen även om den var helt ok.
Summa sumarum så kan Bulot SÅS, och kombinera nordiska smaker på ett härligt sätt som ger smaklökarna en resa utöver det vanliga. Jag är ingen efterrättsperson, men till er som är det skulle jag rekommendera avsmakningsmenyn, alt att droppa in efter jobbet och ta något smått att plocka med i en avslappnad trevlig miljö.