Recension av Olivia Avenyn – av Charlotte A.
Relativt nyöppnat och eftersom jag och mitt sällskap ätit på alla ställen på Avenyn genom åren tyckte vi det vore kul att byta och prova någonting nytt. På Olivia äter man italiensk mat med inslag från medelhavet: pasta, pizza, bröd, olivolja i form av antipasti, primi piatti, secondi, contorini, dolci med den klassiska tiramisún och till det en vinlista med italienska viner. En middag med dryck landar runt 200-250, med efterätt och förrätt 300 kr.
Riktigt shysst lokal, väldigt avslapnnat och extra plus för de stora runda borden. Vad gäller maten tyckte vi att det smakade bra, inte WOW men absolut smakrikt. Vi beställde en skaldjurspasta, friterade bläckfiskringar, en piza bianca med 4 olika sorters ostar och en tomatbaserad pizza. Det fanns egentligen inte så mycket att klaga på förutom att portitionerna var lite i underkant, pizzan var för liten för att fylla en vunxens mage och istället för att slänga upp en stor bit bröd på pastatallriken hade det vart trevligare med mer pasta.
Det som drar ner betyget är servicen som var obefintlig. De var inte otrevliga men osynliga och vi satt utan vatten, olja och salt ett bra tag tills vi själva fick lyfta på rumpan och hämta. Ingen biggie, men halva nöjet med att äta på resturang är ju att inte behöva röra ett finger. BÄTTRING och i ärlighetens namn kommer jag inte gå tillbaka, finns mycket mer spännande mat där ute!