Fick bord till kvällens senare sittning och när jag och mitt sällskap släntrade in vi 21-tiden, en fredag kväll, var restaurangen precis lagom full. Mysfaktorn är hög här, även om inredningen inte riktigt faller mig i smaken, fullt ut. Men det glömde jag rätt fort, när vi blev placerade vid den mysigaste lilla tvåan i hela lokalen, alldeles framme vid baren. Här satt vi lite mer privat, utan att vara avskärmade, och hade god uppsikt över den välfyllda baren, med alla spännande viner och grappa-sorter. Dessutom kunde vi rätt ostört sitta och spana in de övriga gästerna och deras beställningar, när de kom till borden. Vi började med Stregas egenimporterade chark-bricka, med allt från riktigt goda korvar, Mortadella och alldeles, alldeles underbara oliver. Till det provade vi först ett av ställets roséer av naturvins-stil, men då vi mer är nyfikna än imponerade av just naturviner, gick vi därefter in på en grymt bra och torr Prosecco, som var perfekt till det salta köttet. Vi fick ett fantastiskt trevligt bemötande av passionerat entusiastiska ägaren Andrea, som berättade utförligt om allt från druvsorter, till hemligheten bakom den helt sensationellt välsmakande och salviadoftande risotton. Då vi valde varsin huvudrätt från den handskrivna menyn, men ändå hade val-kval, så blev vi erbjudna att få rätterna uppdelade, så att vi båda kunde få en halv rätt av varje. Succé! Den hemgjorda pastan med löjligt god kungskrabba, var strålande att börja med, då vi fortfarande hade bubbel kvar i glasen. Till risotton med salviasmör och bitar av stunsig gösfilé, fick vi in en flaska vitt som bestod av en blandning av Riesling och en annan liten druva, som jag dessvärre inte längre minns namnet på. Hur som helst, vinets syrliga toner, tillsammans med risottons smörighet var outstanding. Slutligen avrundade vi med en espresso och en gelato, med smak av kondenserad mjölk. Intrycket av besöket var att vi befann oss på besök hemma hos Andrea och hans fru, och allt som kom ut från köket, var något som de skulle bjuda sina bästa vänner och familj på. Avslappnad atmosfär med behaglig ljudnivå och omsorg kring detaljerna. De prydligt hoprullade små handdukarna på toaletten, den choserna vänligheten och den fantastiskt vällagade maten, gör att denna femma är riktigt stark. Hit återvänder jag gärna!
Fick bord till kvällens senare sittning och när jag och mitt sällskap släntrade in vi 21-tiden, en fredag kväll, var restaurangen precis lagom full. Mysfaktorn är hög här, även om inredningen inte riktigt faller mig i smaken, fullt ut. Men det glömde...
Visa hela »