Inlagda Körsbär

Nu är körsbärs säsongen äntligen här! Detta betyder att det är dags att bunkra upp inför hösten med egen inlagda körsbär. Perfekt för alla Manhattans och Old Fashioned.

Det finns lite olika tips och trix med jag tycker att detta sätt funkar superbra. Jag har valt att behålla kärnor och stam, men det är upp till var och en. Jag har även valt att tillsätta både Amaretto och Bourbon för att få lite bättre hållbarhet samt en extra kick. Men det är absolut inga problem att göra utan alkohol. Går även bra att använda kryddor som t.ex. kanel, kardemumma eller vanilj.


Inlagda Körsbär

Glasburk
Kastrull
Visp
Litermått
Socker
Sprit t.ex. Amaretto / Bourbon

Sockerlag

(1 del Sprit)
5 delar vatten
10 delar socker

Ta glasburken och sjud i vatten i ca 20 minuter.
Detta är för att rengöra ordentligt och bli av med bakterier. Det är viktigt att att hela tiden jobba hygieniskt vid inläggning då produkten ska hålla under en lång tid.

Tvätta körsbären noggrant i vatten.

Koka upp socker och vatten. Se till att allt socker löst upp sig, dra sedan av från värmen.

Lägg Körsbären i glasburken
Häll i spriten i botten av burken

Fyll sedan med sockerlag så de täcker körsbären.

Förslut burken

Sjud i vatten ytterligare i 10 minuter.

 

Låt svalna, försvara sedan gärna kylt. Låt ligga minst en vecka innan användning.

 

Skriv en kommentar

Hur länge håller körsbären?

Charlotte H.

Hej Jennie
Om man är noggrann vid tvättning av bär och burkar, samt att man inte stoppr ner fingrarna så håller de i ca 9 månader. Men då måste de också stå svaltt.
Efter ett tag kan se ”skrumpna ” lite men det är inget farligt.
Lycka till ! :)

Jättegott! Använde surbär och det blev perfekt med rom. Förvarat i kyl, smakar fortfarande jättebra efter ett år. Ny sats på g...

Charlotte H.

Hej Marlan!
Vad kul !
Jag har kvar mina från förra året och de är fortfarande jättegoda :)

Jag gör en sats med körsbär nu, tog Amaretto😃
Ska bli så spännande att prova sedan❤️

Tack för receptet och tipsen!

Kommentera