Le Logis- Drömmen!

Vi, ett gäng baretenders från Stockholm och Göteborg fick möjlighet att åka ner till
Le Logis i Cognac, Frankrike. Det var som att bo i en dröm.
Mitt på landet bland alla vingårdar ligger Le Logis, en herrgård vacker som jag vet inte vad. Under dessa två dagar blev det strålande sol och 20 grader varmt, så varmt att poolen faktist gick att bada i, fast hösten redan har kommit.


Första dagen var vi i Bordeaux och åt lunch och utforskade staden för att senare åka till Le Logis. Där fick vi en rundtur av herrgården och sen bar det av på cykeltur mellan de vackra vingårdarna. Under kvällen åt vi fantastisk middag vid poolen med goda viner och drinkar.

 

Dag två började med lyx frukost i köket. Därefter seminarie om historien och tillverkningen av Grey Goose Vodka. Därefter hade vi tasting och Grey Goose alla produkter vilket var super kul då vi i Sverige inte har så många olika smaker och typer.

På eftermiddagen var vi på Baron Otars Cognac och fick gå igen Cognacens historia och tillverkning. Vi vandrade runt bland alla cognacs fat och fick se butlejer som stått i källaren sen i början av 1900 talet. Helt sjukt!

Väl tillbaka på Le Logis blandade vi drinkar på växter och bär från trädgården. Allt gick på tid, vilket inte var så enkelt när man får så mycket inspiration och så mycket ideer. Men alla presenterde väldigt goda drinkar och det som skulle vara en tävling blev mer en rolig grej.

Detta är verkligen en resa jag aldrig kommer glömma. Denna vackra historiska herrgård som ligger i den vackraste miljön jag någonsin sett. Här vilade ett lugn, som jag aldrig upplevt.
Tack verkligen Grey Goose för en fantastisk resa!

 

Skriv en kommentar