Beijing 8 öppnar i Göteborg på Magasinsgatan

Beijing8 har med kreativitet och fantasi lyckats skapa ett modernt restaurangkoncept som känns helt rätt i tiden. Sedan öppningen på Kocksgatan i Stockholm för bara lite mer än ett något år sedan har fyra restauranger öppnats. Nu öppnar den folkliga dumplingskedjan även i Göteborg och närmare bestämt på Magasingatan 3. Dessutom är ytterligare två restauranger i Stockholm under uppbyggnad, och ännu fler lär poppa upp inom en snar framtid.

Njut av ångade, friterade eller stekta dumplings med goda tillbehör. Att äta på plats eller ta hem. Priserna ligger kring 50, 70 och 90 kr för 6, 9 eller 12 dumplings. Fyllningarna är kyckling och anka till lax och vegetariskt. På helgerna spelar djs och det är populärt att gå förbi på några öl.

Bakom Beijing8 står krögaren Mikael Ljunggren, med mångårig erfarenhet av branschen. I början av 1980-talet blev han skolad av bröderna Johansson i Göteborg och fick prova sina vingar på populära vattenhål som Åtta Glas och Déjà Vu. Sedan dess har han bland annat byggt upp och drivit välkända restauranger i Stockholms innerstad, såsom Ljunggren och Umami.

Mikael Ljunggren beskriver själv konceptet på detta sätt:

- Vi lagar allt på plats och använder oss av närproducerade produkter. Fort, billigt och jävligt gott!

Mer information: Beijing8 Magasinsgatan

Läs en längre artikel om konceptet på vår Stockholms-site: "Mikael Ljunggren om den senaste storsatsningen"