BodyBuddy öppnar i Göteborg

Det framgångsrika hälsokonceptet BodyBuddy expanderar i Sverige. Förutom två filialer i Stockholm öppnar de nu i Göteborg, och därmed utökar de verksamheten nationellt, med samma koncept. Thatsup tog ett snack med varumärkets nya ägare, Ciara McGlinchey.

– Tanken är att bevara konceptet som det alltid varit, men expandera, säger Ciara.

Ciara, som är född och uppvuxen i Göteborg, har tillbringat en del tid i Kapstaden och Sydafrika där hennes kärlek till välgörande mat och den hälsosamma livsstilen frodats. Med en bakgrund inom hotellbranchen är hon bekant med serviceyrket och ser nu med spänning på det nya uppdraget. Senast kommer hon från Comfort Hotel Jazz i Borås och tidigare har hon arbetat på både Scandic och Nordic Choice.

Hur kom du i kontakt med BodyBuddy?
– Grundaren Linn Thulin är en familjebekant och i takt med att hon ville gå vidare fick jag möjligheten att ta över, vilket jag är väldigt tacksam för. BodyBuddy är ett fantatiskt koncept som jag ser fram emot att förvalta, säger Ciara.

Lokalen i Göteborg ligger på den myllrande Masthuggskajen. Här är det nära till vattnet och centrala Göteborg, samtidigt som det byggs massor av nya bostäder, kontorshus och andra byggnader. Här hittar man BodyBuddy fördelat på två våningar, med ingång från markplan.

– Vi har fått tag i en stor lokal, tre gånger så stor som de i Stockholm. Lokalen är ljus med stora ytor och fönster som släpper in solen, samtidigt som den bjuder in till avkoppling, lugn och harmoni. Ljusa färger möter trä i inredningen och väggarna pryds med konst från Göteborgskonstnären Elin PK, känd för sina negroni- och aperol spritz-posters, säger Ciara.

Menyn speglar butikerna i Stockholm med ett säsongsbaserat utbud. Färska ingredienser och nyttiga råvaror står i fokus vare sig det är en smoothie, bowl eller sallad som tillagas. Inspirationen hämtas från världens alla hörn, med många inslag från Indonesien. Personalen på plats har även fria tyglar vad gäller att utforska nya recept och smaker som de tror att kunderna kan uppskatta, allt för att tänka utanför boxen och driva verksamheten framåt, vilket betyder att man kan hitta en hel del nya rätter på plats.

– Allt som tillagas på BodyBuddy utesluter raffinerat socker, gluten och laktos och man hittar alltid något veganskt alternativ. Vi satsar på dagsfärska råvaror och gör allt från grunden, säger Ciara.

Ciara planerar att bevara BodyBuddys grundkoncept och hämtar en del inspiration från sin tid i Kapstaden, men främst skapas all mat utifrån gemensamma idéer bland personalen, och ett driv att utveckla Bodybuddy tilsammans. Även kökschefen Puspa, som är från Bali, bidrar med en hel del inslag från sitt hemland.

Hur ser framtidsplanerna ut för BodyBuddy?
– Just nu är det fokus på att komma igång med den nya lokalen och välkomna de första gästerna. Nästa plan är att bygga upp en uteservering lagom till vårsolens första strålar, avslutar Ciara.

BodyBuddy är för alla som söker en hälsosam lunch eller brunch, ett mysigt fikaställe, en bra start på dagen eller ett kontor hela dagen. Här vill man erbjuda en plats där man kan sitta och jobba, umgås med vänner och unna sig en härlig stund.