Från Barcelona till Göteborg via Boca Boca

Sydeuropeiska vindar blåser in över Göteborg denna höst när spanjorerna kopplar grepp på stan och slår upp dörrarna till bar- och klubbkonceptet Boca-Boca i slutet av november.
- Vi vill bjuda göteborgarna på en dynamisk och modern sida av Spanien, främst Barcelona, säger Joaquin, en av ägarna.

Lokalen utmed Rosenlundskanalen, där nudelhaket Fee Fi Fo Fum tidigare höll hus, byter skepnad och går från asiatiskt till spanskt när gänget bakom Bocado utökar familjen. Temat blir spanskt från golv till tak: Baren kläs i specialimporterat kakel från Paseo de Gracia i Barcelona och såväl väggar som tak pryds av "peinetas" - de dekorativa hårkammarna som flamencodansare använder.

Ett genombrutet spetsmönster med bakomliggande ljus i skiftande färger gör det möjligt för lokalen att byta uttryck i takt med att baren övergår i klubb under den senare delen av aftonen. Här blir det både mat och drinkar.

- Vi kommer att servera uppdaterade spanska smaker i form av vällagade pintxos och typiska drinkar såsom variationer på Gin and Tonics och Vermouth, och erbjuda en funky vibe med gästande dj:s och "startenders", både lokala och influgna, berättar Joaquin.

Musiken kommer att skifta beroende på dj under helgerna, men under resten av veckan kan man förvänta sig en hel del groovy disco från barens resident dj.

Boca-Boca väntas öppna i slutet av november 2017, lagom till löning.

Mer information: Boca-Boca