Glasboxen på Grönsakstorget jubilerar när Pix fyller 1 år!

Ett år går fort, fråga vilken krögare som helst. För radarparet Sadber Fazlijaj och Dennis Ge på Pix har året gått i rasande takt. Nu på lördag den 22 oktober är det redan dags att fira pintxosbarens ettårs-kalas. Missa inte när ett av stans guldkorn bjuder in till partaj.

På Grönsakstorget, där den närmast legendariska korvkiosken tidigare låg, har den två våningar höga container-byggnaden rotat sig ordentligt. Med sina stora glaspartier är stället lika inbjudande som extrovert och Pix har blivit till en naturlig och urban samligsplats både för stammisar och spontangäster, som slinker in på pintxos och cocktails.

När baren firar ettårsjubileum, bjuder stället in nya och gamla partyrävar, krog-profiler och andra allmänt sköna filurer, för att tillsammans bränna av startskottet för ännu ett härligt år i glasboxen. Kökschef Ana Cruz-Prado avslöjar delar av vad som komma skall.

- Under kvällen vankas det ett gäng olika internationellt influerade pintxos från köket. Bland annat serveras en laxtartar slungad i chillikräm med picklad enokisvamp och rostad scharlottenlök, på en botten av smörstekt bröd.

Har du inte redan tidigare kollat in den street art-prydda baren, är lördag ett tillfälle så gott som något. Titta förbi på en törstsläckare och mingla till gott gung, levererade av kvällens dj Johan Lindberg.

Läs mer om Pix här.