Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Pix Pintxos & Cocktails

4,7 • 7 recensioner
Pix Pintxos & Cocktails

Grönsakstorget, en tidigare bortglömd plats i Göteborg, har fått nytt liv tack vare den streetiga pintxos-krogen Pix. Två före detta containers har staplats på höjden och klätts med väggar av glas, och kvällstid lyser den genomsiktliga lådformen upp. Hit kommer du för att möta vänner och nya bekanta i lättsam miljö.

Till skillnad från den rustika systerkrogen Bourbon Street, slänger Pix flirtiga blickar mot en mer urban look. Här har både lokala och internationella streetkonstnärer bjudits in för att sätta prägel. Tanken är att utseendet ska förändras med tiden, och att nya artister ska bjudas in.

Konceptet bygger på den baskiska tapaskulturen, där man tar lite pintxos och något att dricka. Själva upplägget är detsamma här, nämligen att man samlar på sig pinnarna som sitter i de små läckerheterna och sedan betalar för så många man plockat på sig. Maten har en bred internationell prägel, och i köket låter man både säsong och tillgång på goda råvaror styra.

Med sin centrala placering är stället ett lättillgängligt alternativ för den som vill avrunda mötet med kollegorna eller inleda kvällen med ett socialt glas innan kosan styrs vidare ut i aftonen. Här finns utvalda viner på både glas och flaska, mestadels med tyngdpunkt på spanska sorter, samt öl på kran och flaska. Dessutom kan baren stoltsera med både internationellt prisade och mixologiskt avancerade lirare bakom disken.

Se även Löfqvist å vi, Grönskap by Löfqvist, Bourbon Street

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 aug 2018

Bara varit här och tagit drinkar på uteserveringen under sommarkvällar men det är ett riktigt härligt ställe med trevlig personal.

21 aug 2019

YAY! 🥂 Svårt att hitta en bättre plats i solen en sommarkväll än på Pix! ☀️ Aw-priser onsdag-fredag till kl 19, då serveras även deras goda Tapas, 3st för 99kr. Kan absolut rekommendera att springa hit och paxa en plats i Pix soffa, sitt gärna på... Visa hela »

14 feb 2018

Perfekt sommarhäng på den trevliga uteserveringen.

11 nov 2015

På ett av stans absoluta bästa geografiska lägen, med närhet till allt, ligger en av mina solklara favoriter. Hit kommer jag ofta och gärna, för att landa eller för den delen starta igång.

På en relativt liten och begränsad yta, har det h... Visa hela »

1 nov 2015

Grymma tapas! Så gott, nytt och häftig miljö.

10 aug 2017

Skönt ställe!⭐️

2 mar 2018

Trevlig personal och bra pintxos, även för oss veganer.