Gothenburg Christmas Opening – En Postmodern jultradition

Julen är i antågande, och det med stormsteg. För många av oss kan det tyckas tidigt, en återkommande känsla varje år. Men högtiden är ett faktum, så varför inte bara ge sig hän. Nu på fredag 18/11 kommer julen till Göteborg på riktigt, när Clarion Hotel Post tänder sin gigantiska julrosett på hotellets fasad, under festliga former.

Hotellets stora julrosett har blivit ett omtyckt inslag i julstaden Göteborg, och skänker mycket glädje och stämning åt förbipasserande och besökande på hotellet. På fredag är det återigen dags för Clarion Hotel Post att bjuda in till en stämningsfull eftermiddag då den stora terrassen som vetter mot Drottningtorget hålls uppvärmd när hotellet bjuder in till stämningsfull julfika, soppkök och livemusik.

Under kvällen kommer alla barn att kunna träffa tomtemor, och för de vuxna erbjuds värmande glögg, komponerad av forne cocktailvärldsmästaren Dosa Ivanov.

För första gången kommer Clarion Post att sätta upp ett soppkök som precis alla ska kunna njuta av.

-Vi ser fram emot att bjuda in precis alla i hela staden att starta julen med oss. Jul är en tid för gemenskap och givmildhet, och inget kan passa bättre än att bjuda sina medmänniskor på en riktigt god, varm soppa en kylig kväll, säger Fredrik Blomberg, VD Clarion Hotel Post.

På plats finns även den ideella organisationen Faktum som säljer sin årliga kalender med bilder som visar säljarnas egna liv och leverne. Årets tema är ”Dagens outfit” som anspelar på fördomarna om Faktumförsäljarnas klädval.