Gör som resten av stan - fira in sommaren 3 juni

Solen har äntligen hittat hit på riktigt och årets första sommarmånad kickas igång med dunder och brak. Sommarens första lördag infaller 3 juni och Göteborg verkar vara enigt om att det är en dag som ska firas stort. Just denna lördag är det nämligen ingen hejd på hur mycket kul som är på gång. Här hjälper vi dig att hålla koll på alla roligheter. Grabba en penna redan nu, den här festdagen kommer du behöva göra ett schema för!

Vill du börja tidigt så drar Lounge(s) igång med techno-brunch på terassen redan kl 13. Vid samma tidpunkt lär det vara bra drag några gator västerut också. Gatufesten Hela Dagen Lång ersätter i år den populära Andra Långdagen, och inkluderar numera även Tredje Långgatan och tvärgatorna som kopplar långgatorna samman.

Som om inte det vore nog är det fest även uppe i Masthugget. Masthuggsgunget är den lite lugnare tillställningen en backe upp. Här bjuds det på livemusik, gratis utomhusyoga och god mat från Planet Vegas foodtruck - allt med den magnifika utsikten från Masthuggskyrkan som kuliss. Den kulturintresserade kan hinna med ännu mer denna spektakulära dag. Uppe vid Linnéplatsen pågår nämligen Konstepidemins dag, i år sammanslagen med Internationella Spelmansstämman. Konstepidemin bjuder in till öppna ateljéer, scenframträdanden, utställningar, performance och ett gäng livekonserter. Eventet börjar kl 12 på dagen och håller på fram till midnatt. Fri entré gäller hela dagen!

Är du såpass svårflörtad att du fortfarande inte hittat något som får dig att vilja lämna hemmets trygga vrå på lördag? Då får vi hoppas att Out of Office Dayparty faller dig i smaken. Out of Office gästar Port Du Soleil, av många kallat Sveriges främsta sommarklubb, och bjuder in till rejäl dagsfest kl 13-18, fri entré gäller även här.

För house-fantasten har troligen tvådagarsfestivalen Summerburst hamnat högst på priolistan. Under 2-3 juni intar både svenska och internationella artister Ullevi för en maxad musikupplevelse.

Göteborgsoperan sätter man upp kärlekshyllningen Trollflöjten i form av en opera i två akter, skriven av Mozart, medan det på Musikens Hus bjuds in till Balkan-festival.

Vi vet, det är inte lätt att välja, men vi hoppas att du får en hejdundrande magisk start på sommaren var du än väljer att fira in den!