Här är salongen med passion för synliga resultat

Huden säger mycket om oss och speglar både fysiskt och psykiskt välmående. Ibland kan det kännas härligt med en välgörande ansiktsbehandling eller rentav en avancerad sådan, för att få bukt med problemområden, acne eller ett och annat oönskat ålderstecken. Jeanine, hudterapeut på M & M Nail & Beauty Center, är expert inom avancerad resultatinriktad hudvård har stenkoll på skönhetsdjungeln.

Redan som tonåring väcktes intresset för hudvård hos den då acnedrabbade Jeanine. Med en förstående mamma som hjälpte henne till behandling fanns stödet och när Jeanine såg resultat av de behndlingar hon fick förstod hon att det fanns mycket att lära inom området.

Otålighet och målmedvetenhet förde Jeanine efter gymnasiet till London där hon jobbade som au pair och på restaurang för att bekosta sin utbildning på en av världens mest ansedda skolor inom skönhetsbehandlingar – Steiner Beauty School. Efter en treårig utbildning och en tids jobb i London startade Jeanine tillsammans med en kollega salongen Victoria Hårteam som då låg på Första Långgatan. Här jobbade hon i sex år och började redan då gå från de mer naturliga formerna av hudvård till de mer avancerade, då de första syrorna kom till Sverige i början av 90-talet.

– Jag har alltid dragit åt avancerad hudvård och när de första syrorna introducerades i Sverige var jag en av de första att börja arbeta med dessa. Vetgirighet och en stark ambition att kunna ge mina kunder synliga resultat, även om de kommer för en mysbehandling, har gjort att jag ständigt vidareutbildar mig för att ha superkoll på det senaste inom produkter och behandlingar.

Jeanine håller tack vare sin expertis utbildninger för hudterapeuter och läkare inom avancerad hudvård och har själv bland annat utbildats i avancerad laserteknik i Schweitz.

– Kombinerar du avancerade hudvårdsbehandlingar, som exempelvis Micro Needeling, med produkter som verkar på djupet får du ett markant bättre resultat än om du enbart skulle använda själva hudvårdsprodukterna. Vill du ha synliga resultat är det just den kombon du ska satsa på.

Idag finns det som bekant en uppsjö produkter för hemmabruk, vissa bättre än andra och Jeanine varnar för att använda vissa av dem felaktigt vilket kan leda till både infektioner och fula ärr.

– Det finns en anledning till varför utbildningarna är så pass långa och avancerade som de är inom hudvård. När en kund kommer till mig är jag supernoga med att först och främst lyssna på kundens behov och guida dem i en sund riktning för bäst och mest hållbat resultat. När du kommer till mig köper du i viss mån inte en specifik behandling, vilket självklart också går att göra, utan du köper tid. Tiden använder jag för att ge dig det bästa som får dig att både se och känna dig som ditt finaste jag.

M & M Nail & Beauty Center kan du få hjälp med allt från fina linjer och djupare rynkor till lyster, uppstramning och behandling av exempelvis acne. Jeanine arbetar bland annat med Vital Injector som boostar hudens egen kollagenbildning, en behandling som håller i cirka en till två månader.

– Ihop med 'vanliga' ansiktsbehandlingar som du kanske gör ungefär var sjätte vecka, har du en mycket bra utgångspunkt för en fin och fräsch hy. Med produkter som ger riktigt fina resultat kan du dessutom upprätthålla behandlingarna hemma och här på salongen säljer vi även de produkter som jag själv jobbar med.