Här kan du fira midsommar i Göteborg 2017

Är midsommarplanerna än så länge lika osäkra som väderprognosen inför denna långa afton? Misströsta inte, vi har samlat flera roliga event för både stora och små, det är bara att välja och vraka.

För dig som vill stanna i stan men ändå fira midsommar i prunkande grönska ordnar mysiga Trädgårdsföreningen ett traditionellt midsommarfirande med kransbindning och dans kring midsommarstången. Midsommarfirandet pågår kl 11-16 och brukar vara ett populärt familjeevent.

Lite längre västerut firas det midsommar även i Slottsskogen. På Björngårdsängen är det dags för dans, sång och lekar kring stången kl 16, sedan följer folkdansuppvisning.

Även Liseberg bjuder in till midsommarfirande med ett särskilt program för dagen. Kl 15.30 är det dans runt stången på Polketten och lite senare bjuder även kaninerna i Kaninlandet upp till dans.

Vill du stanna i stan men fira midsommar lite mindre traditionellt bjuder La Vaca Loca in till en festlig midsommar på Porto Libre. Ta färjan över till Hisingen där kalla drinkar och heta toner väntar. Det utlovas bland annat dancehall, afrikansk techno och japansk house - extremt bra dansmöjligheter, med andra ord. Dansen börjar kl 15 och avslutas kl 23, fritt inträde hela kvällen.

Vill du se lite hav bortom hamninloppet ändå? Ute på öarna kan man det här med midsommar, det är ett som är säkert. Tillvaron ordnar midsommargalej på populära Brännö Varv. Vid lunchtid är du välkommen på midsommarlunch och därefter spelar dj:s och liveartister fram tills solen många timmar senare sänker sig över horisonten.

Även på Vrångö firas det förstås midsommar. Här på det mer traditionella sättet, väl anpassat till barnfamiljen. Kl 14 reses midsommarstången i närheten av hamnen. Därefter är det dans, fiskdamm, lotteri, chokladhjul, säckhoppning, dragkamp och livemusik som gäller.

Vi hoppas att du hittar rätt plats för just dig att njuta av årets längsta och drömmigaste dag på. Glad midsommar!