JINX blir med restaurang på nya Victoriagården

Aktiviteten har minst sagt varit febril hos Victoriapassagens granne, Victoriagården. Mellan Vallgatan och Södra Larmgatan öppas ännu en passage upp och lördagen den 11 maj är det officiell invigning. På innergården hittas ett flertal nya aktörer, bland annat Jinx Dynasty som nu öppnar en 39 kvadratmeter stor restaurang.

Göteborg fullkomligt kokar av nybyggen och det är inte enbart Västlänken det syftas till. Staden görs mer attraktiv och mer tillgänglig, även om vägen dit kan tyckas aningen trasslig.

Ett av nytillskotten i Göteborgs stadsmiljö är Victoriagården som lördagen 11 maj välkomnar till shopping, restaurangbesök och trivsamt flanerande. Bland de nya hyresgästerna på gården hittas bland annat mode, kulturaktörer och en restaurang. Bakom just restaurangen hittas det asiatiskt influerade street food-konceptet Jinx, som sedan innan driver en omtyckt food truck.

Jinx lagar bastardiserad street food med inspiration från Asien, uppblandat med smakinfluenser från hela världen.

– Vi tycker att det är grymt spännande att få bli en del av en tidigare okänd gård mitt i centrala Göteborg. Vi har sedan en tid tillbaka spanat efter en lokal för att kunna utveckla vår verksamhet, det här steget känns helt rätt, vi tänker att vi kan göra en riktigt bra grej av detta. Exakt hur och vad låter vi lokalen och flödet av människor på gården bestämma, säger John Wästfelt, en av ägarna.

Se även JINX Food Truck