Julbord med vilda smaker hos Pivo

Som Göteborgs enda renodlade viltkrog har Pivo i år premiär för sitt eget julbord. Rätter som känns igen från det traditionella julbordet serveras här i sann Pivo-anda, med höga rena smaker som bjuder gästerna på en stunds skogsdoftande gemyt signerat köksmästare Eivind med team.

Insmugen på en innergård i Lorensberg ligger viltkrogen Pivo. Från mitten av november välkomnas du till en park i vinterskrud, som sätter stämningen redan innan du kliver in genom dörren till restaurangen.

“Passion för vilt” säger det mesta om konceptet, och nytt för i år är krogens eget viltjulbord. Redan tidigt i våras startade förberedelserna och sedan den 17 november serveras det med två sittningar per kväll.

– När ert sällskap kommer till oss välkomnar vi er i vår mysiga entré och visar er till bords, säger Attila Tamas som tillsammans med kompanjonen Patrick Lucic driver Pivo. Vi har jobbat fram ett maffigt julbord med allt från sillar, lax och kallskuret till traditionella vilträtter, berättar han.

Genomgående på Pivos julbord är att allt lagats från grunden med skogen och naturen som utgångspunkt. Sillarnas inläggningar sammanfattar mycket av helheten och här hittas bland annat granskotts- och senapssill, hjortron- och havtornssill samt lingonsill. Det kallskurna delas, likt sillar, varmt och sött, upp i benämningarna Det Vilda och Det Traditionella och den som väljer mindre kött hittar smakrika anrättningar som parmesanrostad brysselkål och sojainlagd svamp.

Tjälknölen på långbakad älg samsas om utrymmet med den traditionella julskinkan och den som alltid finner extra utrymme för söta inslag bör inte missa dessertbordet precis intill ett välfyllt bord med utvalda ostar, där merparten är svenska och småskaligt producerade, tillsammans med restaurangens hemkokta marmelad.

Pivos viltjulbord serveras måndag till lördag fram till den 23 december och bokas här.