Pivo – Passion för vilt

4,8
14 betyg
Skandinavisk restaurang
Restaurang som serverar vilt
Köttrestaurang
Hemsida
Instagram
Pivo
4,8
14 betyg
Hemsida
Instagram

Vilt är Pivos stora passion. Mitt i en grön och lummig park alldeles bakom Götaplatsen ligger Göteborgs enda viltrestaurang. Köket arbetar med vilt från skog, sjö och hav i Sverige, ofta serverat tillsammans med övriga delikatesser från skogen, som bär och svamp.

Trots att Pivo ligger på en tvärgata till Avenyn är det lätt att få känslan av en jaktstuga, undangömd i en grönskande, nästintill lantlig, oas. Inget kan väl heller passa inriktningen bättre. Pivo serverar läckerheter från svenska skogar, sjöar och hav. På menyn finns vällagat vilt, som smörstekt hjortfilé, ugnsbakat fasanbröst och vildsvinsstek. Rätterna förhöjs med mycket av det goda våra skogar har att erbjuda, i form av bär, svamp och örter. Närheten till havet märks också, bland annat i form av vildfångad röding, kräftor och havskatt.

I köket vill man ta tillvara på vad naturen har att erbjuda för tillfället, årstiden och dagstillgången bestämmer menyn. På Pivo är tänket kring hållbarhet ständigt präglande. Att äta vilt är inte bara gott, utan även det mest klimatsmarta valet av kött, eftersom djuren lever fritt på vidder, i skogar och hav.

Restaurangens rustika tema går igen såväl i meny som i inredning och val av dryck. På sommaren flyttar krogen mer eller mindre ut i den lummiga parken. Många hänger i utebaren eller möts för ett parti boule på någon av de två boulebanorna. För ett spel betalar man en symbolisk summa som Pivo sedan skänker till välgörande ändamål.

Föreslå ändringar

Recensioner av Pivo

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 nov 2022

Personlig och mysig viltrestaurang med fantastiskt god och vällagad mat och väl utvalda viner . Förrätten med sotad hjort var magisk!
Härlig atmosfär och trevlig betjäning!
Det var inte första och definitivt inte sista gången vi var där. Visa hela »

3 nov 2022

Fantastiskt god mat, kan varmt rekommendera hjorträtterna. Dock värt att notera att om man har hund med sig, så blir man hänvisad till baravdelningen. Men vår hund blev direkt serverad vattenskål och filt, och vi fick en mycket trevlig kväll med familjen.

29 aug 2022

Väldigt trevligt ställe för AW!

17 nov 2016

Fantastiskt mysigt ställe. Supertrevlig personal och så otroligt god mat. En riktigt stark rekommendation!

3 aug 2022

Underbar smakupplevelse!

2 jul 2022

Maten smakar helt magiskt 3 rätters tog vi och allt va så gott hög standard på personalen väldigt proffsigt ,klass hit går vi igen Annicka Hallengren

21 okt 2019

En utsökt 3-rätters på Pivo, samtliga i sällskapet tog olika rätter och alla var supernöjda. Därtill en alert och trevlig personal med fantastik timing. Att få äta det bästa från den svenska vilt-naturen centralt i Göteborg det känn... Visa hela »

20 sep 2019

Fantastiskt ställe med mysig avslappnad atmosfär. Både maten och de perfekt kombinerade vinerna smakade fantastiskt gott. Extra trevligt är det att det serveras vilt. Känns väldigt rätt i tiden, hållbart och bra! Gå dit! Ät, drick och njut!!!

25 nov 2016

Detta är absolut den mysigaste restaurangen jag någonsin besökt. Riktigt god mat och trevlig personal.

11 aug 2017

Mysigt ställe för båda middag eller bara för att sitta och ta ett glas. God mat!

12 mar 2019

Skönt ställe mitt i stan med uteservering i egen park med två boulebanor. God mat och trevlig personal.Ser fram emot nästa besök.

19 dec 2018

Mycket god mat i trevlig miljö.

1 sep 2019

Fantastiskt bra mat, Supermysigt och service.
Fem stora 👍👍👍👍👍 upp.

27 okt 2022

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 4 av 5 · 2015-06-13

“Pivo, med sin vackra gård, boulebana och läge, kommer säkert locka många gäster, som uppskattar generösa portioner och rökta smaker.”