Pivo – Passion för vilt

4,8
16 betyg
$$$
Skandinavisk restaurang
Restaurang som serverar vilt
Köttrestaurang
Pivo
4,8
16 betyg

Vilt är Pivos stora passion. Mitt i en grön och lummig park alldeles bakom Götaplatsen ligger Göteborgs enda viltrestaurang. Köket arbetar med vilt från skog, sjö och hav i Sverige, ofta serverat tillsammans med övriga delikatesser från skogen, som bär och svamp.

Trots att Pivo ligger på en tvärgata till Avenyn är det lätt att få känslan av en jaktstuga, undangömd i en grönskande, nästintill lantlig, oas. Inget kan väl heller passa inriktningen bättre. Pivo serverar läckerheter från svenska skogar, sjöar och hav. På menyn finns vällagat vilt, som smörstekt hjortfilé, ugnsbakat fasanbröst och vildsvinsstek. Rätterna förhöjs med mycket av det goda våra skogar har att erbjuda, i form av bär, svamp och örter. Närheten till havet märks också, bland annat i form av vildfångad röding, kräftor och havskatt.

I köket vill man ta tillvara på vad naturen har att erbjuda för tillfället, årstiden och dagstillgången bestämmer menyn. På Pivo är tänket kring hållbarhet ständigt präglande. Att äta vilt är inte bara gott, utan även det mest klimatsmarta valet av kött, eftersom djuren lever fritt på vidder, i skogar och hav.

Restaurangens rustika tema går igen såväl i meny som i inredning och val av dryck. På sommaren flyttar krogen mer eller mindre ut i den lummiga parken. Många hänger i utebaren eller möts för ett parti boule på någon av de två boulebanorna. För ett spel betalar man en symbolisk summa som Pivo sedan skänker till välgörande ändamål.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
16

Recensioner av Pivo

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Väldigt bra viltkrog, testa deras viltbricka, annorlunda variant på ost och chark!

Fantastiskt god mat och service!
Kommer definitivt tillbaka.

Personlig och mysig viltrestaurang med fantastiskt god och vällagad mat och väl utvalda viner . Förrätten med sotad hjort var magisk!
Härlig atmosfär och trevlig betjäning!
Det var inte första och definitivt inte sista gången vi var där.

Fantastiskt god mat, kan varmt rekommendera hjorträtterna. Dock värt att notera att om man har hund med sig, så blir man hänvisad till baravdelningen. Men vår hund blev direkt serverad vattenskål och filt, och vi fick en mycket trevlig kväll med familjen.

Väldigt trevligt ställe för AW!

Underbar smakupplevelse!

Maten smakar helt magiskt 3 rätters tog vi och allt va så gott hög standard på personalen väldigt proffsigt ,klass hit går vi igen Annicka Hallengren

En utsökt 3-rätters på Pivo, samtliga i sällskapet tog olika rätter och alla var supernöjda. Därtill en alert och trevlig personal med fantastik timing. Att få äta det bästa från den svenska vilt-naturen centralt i Göteborg det känn...

Fantastiskt mysigt ställe. Supertrevlig personal och så otroligt god mat. En riktigt stark rekommendation!

Fantastiskt ställe med mysig avslappnad atmosfär. Både maten och de perfekt kombinerade vinerna smakade fantastiskt gott. Extra trevligt är det att det serveras vilt. Känns väldigt rätt i tiden, hållbart och bra! Gå dit! Ät, drick och njut!!!

Mysigt ställe för båda middag eller bara för att sitta och ta ett glas. God mat!

Detta är absolut den mysigaste restaurangen jag någonsin besökt. Riktigt god mat och trevlig personal.

Skönt ställe mitt i stan med uteservering i egen park med två boulebanor. God mat och trevlig personal.Ser fram emot nästa besök.

Mycket god mat i trevlig miljö.

Fantastiskt bra mat, Supermysigt och service.
Fem stora 👍👍👍👍👍 upp.

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 4 av 5 · 2015-06-13

“Pivo, med sin vackra gård, boulebana och läge, kommer säkert locka många gäster, som uppskattar generösa portioner och rökta smaker.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
16

Representerar du Pivo – Passion för vilt?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Pivo – Passion för vilt?

Vi har klassificerat Pivo som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Pivo – Passion för vilt?

På Pivo – Passion för vilt serveras bland annat:

  • Kött
  • Vilt
  • Europeiskt
  • Skandinaviskt

Vad kostar det att äta på Pivo – Passion för vilt?

Pivo – Passion för vilt ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilka typer av aktiviteter finns på Pivo – Passion för vilt?

På Pivo hittar du bland annat:

  • Boule

Har Pivo – Passion för vilt uteservering?

Ja, Pivo – Passion för vilt har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Pivo – Passion för vilt?

Pivo – Passion för vilt ligger på Arkivgatan 9, 411 34, Centrum.