Enoteca Maglia gästas av Erwin Lauterbach Enoteca Maglia gästas av Erwin Lauterbach

Kock i världsklass gästspelar på Enoteca Maglia

Emmi Anderberg, Chefredaktör, Thatsup Emmi Anderberg, Chefredaktör, Thatsup
Emmi Anderberg

Den danska kocken Erwin Lauterbach kommer till Göteborg och Enoteca Maglia för ett gästspel den 12 mars.

Erwin Lauterbach driver idag den framgångsrika restaurangen Lumskebugten i centrala Köpenhamn. Förutom en kock i världsklass är han även en flitig kokboksförfattare som hittills har givit ut ett tiotal kokböcker. I Danmark betraktas Erwin som gastronomins urfader. Han introducerade exempelvis ”Det gröna köket” på 80-talet – långt före dagens trender i den vegetariska världen. Utöver grönsaker är fisk och kött också en av hans stora passioner när det gäller matlagning.

Erwin är god vän med Robert Maglia, som dessutom haft äran att arbeta tillsammans med honom på hans tidigare restaurang Saison i Hellerup, utanför Köpenhamn. Boka din plats via Enoteca Maglias hemsida.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.