Enoteca Maglia

4,7
7 betyg
Redigera Enoteca Maglia

Prisade krögaren Robert Maglia byter nästan dagligen meny på denna italienska kvarterskrog i ekomedvetna Majorna. Några trappsteg upp, i Mariaplans soligaste hörn, kan du inte bara äta lunch och middag. Här går det även fint att slinka in för ett socialt glas i baren, eller träffa vännerna för en helglunch.

På Maglias kvarterskrog blir det gärna familjärt. Stället letar sig en bit ut på trottoaren och lockar med trevliga sittplatser för den som föredrar kontinentalt läge utomhus.

Möten mellan människor över mat och vin är ställets solklara fokus. Restaurangen har sedan starten skaffat sig en trogen skara anhängare som alla har en sak gemensamt, nämligen uppfattningen att det ska vara gott att leva. Här blir enkla men utvalda råvaror till rustik mat med rena smaker. Man har även full koll på vin, så är du det minsta intresserad bör du hugga tag i trattorians kunniga sommelier.

Missa inte restaurangens imponerande köttkyl, där utvalda styckdetaljer möras för att sedan gå åt som smör. Och för den som är svag för desserter kan det vara klokt att lämna plats för ställets tiramisu.

Gillar du det som serveras finns även ett mindre butiksutbud av till exempel charkuterier, olivolja och ostar att köpa med hem.

Användarbilder på Enoteca Maglia Visa alla

  • Lägg till bild
  • Meny under ständig förändring – Bild från Enoteca Maglia av Carolina B.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 okt 2021

God mat och riktigt bra viner!

14 jul 2022

Riktigt bra ställe med supertrevlig personal. Läget är perfekt och lokalen är väldigt fin och personlig. Godaste tiramisun jag ätit!

30 nov 2018

Mysigt läge precis vid mariaplan, väldigt familjär och mysig stämning men framförallt riktigt god mat. Risotton var den bästa jag smakat!!

11 jan 2017

En riktig pärla som dessutom numera har en otroligt mysig och välfylld vinbar vägg i vägg. Sommartid är uteservering ett grymt ställe för både middag och lunch, och tack vare solläget riskerar du lätt att fastna här under en trevlig aperitivo. Visa hela »

12 aug 2017

Glatt bemötande med kunnig personal. Fantastisk matupplevelse och god dryck. Rekommenderas varmt!⭐️⭐️

30 sep 2022

10 nov 2021

Så tycker pressen

4 av 5 · Göteborgs-Posten · 2017-04-08

“Vi känner oss genast välkomna bland vinflaskor, hängmörade köttbitar, surrande kaffemaskiner och handskrivna griffeltavlor.”