Kokoro kör dubbelt upp och öppnar på nygammal adress

Som en av Göteborgs mest välbesökta frisörsalonger kan Kokoro efter ett år av renovering åter öppna dörrarna till adressen där allt började. Från årsskiftet välkomnas både nya och gamla kunder till salongen på Kungshöjd, men redan nu är bokningen öppen.

För drygt ett decennium sedan öppnade Johanna Berglund sin första salong Kokoro på Kungsgatan 9 i Göteborg. Adressen blev inte bara känd som frisörsalong utan blev också ett socialt tillskott på gatan. Både kunder och salongens team hittades ofta på den inbjudande bänken utanför medan färg och slingor mognade i sina foliepaket, och detta blev en knutpunkt för förbipasserande och andra på gatan.

Efter att ha klippt, färgat och slingat kunder på Kungsgatan i över tio år behövde salongen flytta på grund av en omfattande grundförstärkning i fastigheten i samband med bygget av Västlänken. I minst lika charmiga lokaler ett stenkast från Kapellplatsen hittas nu Kokoro Kapell där bland andra Mimmi och Max jobbar.

– Att jobba med färgutmaningar är fantastiskt, säger Max när vi besöker salongen på Kapell för en intervju. Jag ska snart sätta igång med min första regnbågsfärgning. Det kommer bli både spännande och svårt, och den utmaningen älskar jag. Lika roligt är det att ägna sig åt klassiska stilar och att få kunderna glada genom personliga möten och lika personliga klippningar, tycker Max som vid sin sida har salongshunden Levi i korgen intill sin stol.

Med åren växer ofta familjen, och så har det varit även för Johanna Berglund.

– Jag älskar verkligen mitt jobb, och Kokoro är faktiskt mer än så, det är en del av min familj, berättar hon.

Johanna, som har arbetat över 20 år inom branschen, har förutom att driva Kokoro även hunnit bilda familj. Som småbarnsmamma är det ibland en utmaning att få allt att funka. Med resten av teamet på salongen och familjen som ofta besöker henne på jobbet öppnar hon nu åter upp Kokoro Kungshöjd, salongen där allt startade. Efter årsskiftet finns det alltså officiellt två Kokoro i stan, men redan nu kan du boka ditt besök på båda adresserna. Johanna kommer att dela sin tid mellan de båda salongerna för att leverera den sanna Kokoro-viben.

Wilma, den i gänget som har varit längst inom Kokoro-familjen, kommer att ansvara för Kokoro Kungshöjd där hon med lilla vovven Milo samt kollegan Emir, även han ett välbekant ansikte, kommer att ta emot på denna inarbetade adress. På salongen kommer även det senaste tillskottet Aliki erbjuda lediga tider. På Kapell hittas Eli, Max, Isabel, Mimmi, Sandra och Nathalie.