Liseberg öppnar 90-talets promenadpark

Under flera dagar i veckan kommer göteborgarna att kunna flanera på Liseberg, när nöjesparken får tillstånd att öppna. Parken kommer att öppna för promenadpark utanför nöjesparkens ordinarie öppettider.

Folkhälsomyndighetens krav om en gäst per 20 kvadratmeter kommer enligt Lisebergs beräkningar att innebära att man kan ta emot cirka 5000 gäster samtidigt, vilket är en femtedel av vad nöjesparken släpper in en vanlig sommardag. Därför återlanseras nu 90-talets promenadpark, för att på så vis ge fler chansen att uppleva våren på Liseberg.

– Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Promenadpark innebär att Liseberg slår upp grindarna för flanörer. Attraktionerna står still, men det finns chans att promenera, njuta av planteringar och trädgårdar och leka på lekplatserna. Det är fri entré och möjligheten att köpa fika kommer att finnas.

Oklart öppningsdatum

På Liseberg pågår just nu förberedelserna inför en öppning senare i vår. Förhoppningen är att parken ska öppna i början av maj, men det kräver att myndigheterna fattar beslut om nöjesparker den 3 maj som planerat.

– Vi återkommer med definitivt öppningsdatum och mer om hur gästerna kan besöka parken i år, så snart vi vet säkert, säger Andreas Andersen.