Made in China vässar smakerna

Många är det som styr kosan mot Långgårdarna när det är läge för käk, och ett av de populära vattenhålen utgörs av Made in China, signerad Avenyfamiljen. Stället levererar moderna dim sum-rätter från lunch till sen kväll, och sedan prisade kocken Andreas Nicoletti tog över i köket i februari har restaurangen skärpt smakerna ytterligare.

Det asiatiska köket har länge varit trendigt i Göteborg. Bland de som diggar dumplings, sushi och andra smaker med fräschör råder det troligen ännu ett historiskt skimmer kring krogen Noon på Viktoriagatan, som i slutet av 90-talet var en av stans föregångare med panasiatisk mat. Det var också här som kocken Andreas Nicoletti startade sin kulinariska karriär.

Från Noon gick resan vidare mot öppnandet av Hello Monkey i Linné, och därefter till Karibien för att under ledning av Nicolettis mentor Bobo Bergström jobba på berömda The Edge Restaurant & Sushi på St Lucia. Att jobba på en lyxkrog som The Edge gav Nicoletti blodad tand, vilket ledde honom mot prestigefyllda tävlingar. Andreas kan bland annat stoltsera med en silvermedalj som kneps i de karibiska mästerskapen i matlagning 2011.

Även kockyrket i sig har de senaste åren hoppat upp rejält i rang, och många är det som är intresserade av både matlagning och uteätande. Möjligen har det med vår tids explosion av sociala medier att göra, då sinnliga uppläggningar och spännande rätter når matnördar världen över. Trots detta är det få kockar som har skapat sig en så stor skara Instagramfans som Andreas Nicoletti, som idag har över 70 000 följare. Endast Stockholms-kändiskocken Björn Frantzén samt internationellt omsusade Magnus Nilsson på Fäviken har fler följare.

– Jag har varit konsekvent och bara lagt upp mat, inga privata bilder. Jag försöker vara innovativ, och har väl viss talang för att ta fina bilder. Jag tycker om att visa maten, men jag stajlar aldrig tallrikarna, det är äkta grejer jag fotograferar, och jag använder alltid bara min mobil. Jag tar en bild och sen åker tallriken ut till gästen, berättar Andreas Nicoletti.

Sedan februari 2017 hittas Andreas i köket på Made in China, där han kombinerar sina talanger för att sedan leverera mat som är både dekorativ och smakrik för gästen.

– Vi har tajtat till och försiktigt förnyat menyn, skruvat lite extra på smakerna så att de sitter. Vi har höga mål med vårt kök, vi siktar mot toppen med den här sortens mat. Det finns en spännande skärningspunkt mellan elegans och enkelhet i maten som vi putsar till förfining, säger Nicoletti.

Mer information: Made in China