Majornafestival avslutar sommaren med kultur och hållbarhet

Sommaren närmar sig sitt slut och vi är många som vill ta tillvara på varenda en av sensommarsolens sista strålar. I Majorna får vi chansen att göra det på stadsdelsfestivalen Sommarens Sista Dagar.

Den kostnadsfria festivalen är ett brett samarbete mellan föreningar och näringsidkare där kultur och hållbarhet står i fokus. Arrangörerna beskriver festivalen som "genreblandad så det stänker, jämlik så det värmer och med en allmän närhet till både jorden, kulturen och publiken" - ett koncept svårt att motstå, helt enkelt. Under två fullspäckade dagar kommer man kunna ta del av scenkonst av olika slag runtom i Majorna. Enoteca Maglia, Café Kultur, Café Biscotti, Crippas Café, Aktivitetshuset och Dalheimers hus förvandlas alla till scener under festivalen och programmet rymmer många olika genrer och konstformer.

Festivalen sammanfaller dessutom med starten av ett ekonomiskt experiment - under september månad kommer man på ett tjugotal ställen i stadsdelen kunna betala med den komplementära, lokala Majorna-valutan majorer. Festivalens evenemang är dock helt gratis att gå på.

Sommarens Sista Dagars Facebooksida kan du hålla koll på när programmet kommer ut i sin helhet.