Maritiman är redo att öppna igen

Efter att ha hållit stängt under i princip hela förra året är Maritiman redo att kasta loss den 1 maj. Utöver ett anpassat biljettsystem och aktiviteter har fartygsmuseet dessutom tagit över Emigranternas Hus, med nya utställningar.

Sedan pandemins start har fartygsmuseet tvingats hålla stängt, bortsett från gästspel och höstlovsaktiviteter. Den 1 maj öppnar man äntligen igen och då kommer besökarna att tvingas boka sin biljett och en tid online, just för att kunna skapa en trygg miljö.

– Förra året tappade vi minst 36 000 besökare, vilket motsvarar över 95 procent i förlorade biljettintäkter. Vi gavs samtidigt möjlighet till att utvärdera och att hitta nya vägar men det känns nu underbart att planera för att välkomna våra gäster igen, säger Emelie Leetmaa, marknadschef på Maritiman.

Maritiman har även tagit över Emigranternas Hus i det Stora Tullhuset i anslutning till museet. I huset kommer besökare från och med den 8 maj kunna ta del av en interaktiv sötvattens-utställning som bygger på fotograferat och filmat material av vinnaren av Årets Naturfotograf 2018, Johan Hammar.

På anläggningen är populära familjeaktiviteter som Tims havslabb också på plats. Besökare kommer även få möjlighet att ta del av en audioguide med tillhörande quiz för barn.

– Nu hoppas vi bara att allt går som det ska. Vi är redo att erbjuda en uppdaterad museiupplevelse på ett tryggt, säkert och omsorgsfullt sätt.