Maritiman

inga betyg
Museum
Maritiman
inga betyg

För den som bor i Göteborg eller besöker staden är hamnen ett måste. Här har mycket av stadens historia skrivits och flera tusentals skepp lagt till och seglat iväg mot främmande land. På Maritiman får man själv uppleva hur livet i hamnen har sett ut. Lämna fastlandet bakom dig och våga kasta loss. Här väntar livet till sjöss och en spännande resa genom tid och rum tar fart.

Hur känns det att vara ombord på jagaren Småland, Skandinaviens största örlogsfartyg? Hur är det att bo på en ubåt 150 meter under vattenytan? Vågar du uppleva hur livet på ett pansarskepp en gång såg ut? På Maritiman finns inte mindre än 13 olika fartyg från olika tidsepoker - och som besökare är man välkommen att mönstra på och upptäcka dem alla.

Fartygen kan alltid besökas, men genom att först navigera till Maritimans dagsprogram hittar man guidade turer, barnaktiviteter och annat spännande som händer på flottan. Ombord på Maritiman ordnas även utställningar, där man kan lära sig något nytt om fartygshistoria och livsöden till havs. Den som besöker Maritiman med mindre barn kommer med all säkerhet att få träffa Virvelina, en äventyrlig och uppfinningsrik figur som gärna tar med nya små rekryter på spännande skattjakter och andra äventyr till sjöss. För den som vill ordna barnkalas ombord har Virvelina och hennes polare Tim ett alldeles särskilt kalasäventyr som väntar.

Sjön suger, sägs det. På Maritimans restaurang Matrosen Ferry Kitchen & Shop finns mat som mättar både stora och små. Här serveras hamnburgare och annan äventyrlig street food i spännande skeppsmiljö. I butiksdelen strax intill finns souvenirer för den som vill ha ett minne från dagen till sjöss.

Maritiman har öppet mellan april och oktober samt under påsklov och höstlov.

1 Carolina B.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Maritiman Bilder

Recensioner av Maritiman

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Maritiman!
1 Carolina B.

Kontaktinformation

Representerar du Maritiman?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Maritiman?

Maritiman ligger på Packhusplatsen 12, 411 13, Centrum. I närheten ligger Lilla torget, Göteborg.